17 February 2014

*בננה אפויה ברום ומוס שוקולדי :2 קינוחים טעימים ומהירי הכנה

.היום בפינת המתכון המהיר יש לנו שני מתכונים חדשים ומפתים, מנות קינוח כה טעימות וגם קלות הכנה
? נתחיל עם הבננות האפויות ברום . איך מכינים
אופים דקות אחדות בננות חצויות בחמאה, סוכר חום ורום. הבננות האפויות רכות, נמסות ונהדרות. המרתי את מיץ הליים שבמקור למעט מיץ לימון סחוט טרי, וויתרתי על קורט מוסקט טחון, הוסיפו , במידה ואתם רוצים . כמובן, שמומלץ להכפיל או לשלש כמויות. לנו טעימות הבננות בעודן חמות
[בקרוב..בבלוג : סודות החומוס המושלם- הכינו חומוס גרגירים, טחינה משובחת והרבה מיץ לימון+מתכון לריבת לימון נפלאה]
:בצילום -חצאי הבננות בתבנית קרמית קטנה (תוצרת פורטוגל) רגע לפני כניסתן לתנור
 
 
בננות אפויות ברום
הבננות שלי נאפו בטוסטר אובן
הכמות:  2 מנות
:מרכיבים
שתי בננות מוצקות ולא רכות מדי
מיץ מחצי לימון או מיץ מליים
כף רום כהה - לא תמצית, או יותר מכף
מעט קינמון טחון, כרבע כפית
חצי כף או כף סוכר חום כהה
ככף חמאה חתוכה
--
מעט חמאה לשימון התבנית
תבנית ריבועית קטנה (18-20 ס"מ)- למרוח את תחתית התבנית במעט חמאה
 
:אופן ההכנה

.לחמם טוסטר אובן לחום בינוני 180 מעלות. את התנור לחמם לחום כ 200 מעלות
.לקלוף את הבננות ולחצותן לאורכן. להניחן בתבנית המשומנת בחמאה
.לזלף על הבננות מיץ לימון או ליים
.לצקת על הבננות את הרום
.לפזר מעל את הסוכר החום והקינמון
.לעטר במעט חתיכות חמאה
.לאפות בתנור/טוסטר אובן החם 10-15 דקות
.לאכול חם או פושר
[המתכון התקבל לאחרונה מאחד מבלוגי האוכל בחו"ל, במקור התפרסם כנראה באתר אפיקוריוס הנהדר]


 
 :את המתכון למוס השוקולדי הזה קבלתי השבוע במייל. המתכון פורסם בבלוג האוכל המצויין [קישור]
ונקרא 'מוס שוקולד וקפה'. זה אינו מוס שוקולד קלאסי. המוס אינו מכיל שוקולד, גם לא ביצים. הוא כן שוקולדי, קליל ,מהיר הכנה וטעים מאוד. הפחתתי את כמויות הסוכר והקקאו וזה לא מורגש - במקור חצי כוס מכל אחד מהמרכיבים האלו. את הג'לטין אפשר טיפה לחזק בחצי כפית נוספת. המוס חייב להתייצב ללילה לפחות או מספר שעות במקרר
איך מכינים ? מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר,קקאו ומעט קפה. מזלפים לתוך הקצף השוקולדי והחום ג'לטין שהומס קודם. מקציפים עוד מעט, המוס מוכן
.אפשר לעטר את המוס המוכן בקצפת
 
מוס שוקולדי בטעם קפה
הכמות :3-4 מנות
:מרכיבים
כפית עד כפית וחצי אבקת ג'לטין טהור
שתי כפות מים קרים
שלוש כפות מים חמים מאוד
שליש כוס סוכר לבן
שליש כוס אבקת קקאו, מנופה
כף אבקת נס קפה
קורט מלח דק
מיכל שמנת מתוקה = 250 מ"ל= כוס
תמצית וניל

:אופן ההכנה
.בקערית לערבב את אבקת הג'לטין עם המים הקרים. להניח לדקה
.להוסיף לקערית את המים החמים. לערבב להמסת הג'לטין. להניח לצינון קצר על השיש
.בקערה לערבב את הסוכר,מלח ,אבקת הקקאו והקפה
לשים את התערובת במיכל של מיקסר. להוסיף את השמנת המתוקה.בעזרת בלון הקצפה להקציף לקצפת כהה ומוצקה
.לוודא (ולערבב) בזמן ההקצפה שאין שאריות תערובת הקקאו בתחתית הקערה
.לזלף לקערה באיטיות את תערובת הג'לטין. הזילוף יהיה בזמן שהמיקסר עובד
.להוסיף את הוניל. להקציף עוד מעט
.להעביר את המוס לכלי הגשה אישיים. לצנן ללילה במקרר
.אפשר להגיש עם קצפת, או בננה אפויה

 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License