12/02/2014

**תפוחי אדמה אפויים בתנור- המתכון הקל והטעים בעולם


תפוחי אדמה
אין צורך לקלוף את תפוחי האדמה, גם לא לבשל אותם קודם: טריזי תפוחי אדמה אפויים בתבלינים, לימון ושומשום בתנור בקלי קלות. לחטוף מהתבנית בעודם חמים ! רוצו להכין והפיצו לעולם- מתכון להיט
 



תפוחי אדמה אפויים עם שומשום

המתכון התפרסם במגזין הבריטי גוד פוד- מרץ 2014
הכמות: ל 4 מנות
:מרכיבים
קילו תפוחי אדמה עם קליפה אדומה- לרחוץ, להשאיר את הקליפה, לחתוך לטריזים
שתי כפות שמן זית
כפית אורגנו יבש
כפית שום גבישי יבש
מיץ מ- 2 לימונים
מאה וחמישים (150) מ"ל ציר עוף או ציר ירקות
שתי כפות שומשום

:אופן ההכנה

.לחמם תנור לחום 200 מעלות. במידה ומפעילים טורבו לחמם ל 180 מעלות
.להניח את טריזי תפוחי האדמה בשכבה אחת על תבנית האפייה
:בקערה לערבב
.שמן זית,אורגנו, שום גבישי, מיץ לימון וציר העוף או הירקות
.לצקת את תערובת הנוזלים על תפוחי האדמה שבתבנית באופן שכולם יהיו מכוסים בנוזל
.לתבל במלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס טרי- תוספת שלי
.לאפות כשעה. במהלך האפייה לערבב בכל רבע שעה
לפזר את השומשום מעל תפוחי האדמה .להגביר את חום התנור ל- 220 מעלות (200 מעלות עם טורבו) לאפות כ- 10 דקות נוספות
.לאכול חם מאוד

:הערות
.אפיתי חצי כמות בטוסטר אובן. זמן האפייה התקצר בכרבע שעה
.הנחתי את תפוחי האדמה על נייר כסף הפוך, אפשר גם על נייר אפייה
החלפתי את האורגנו היבש בתערובת תבלינים יבשה ללא תוספת מלח המכילה: בצל,שום,שמיר,זרעוני שמיר, קליפת לימון ופלפל חריף
.את השומשום הרגיל המרתי לשומשום חום
.הריח הטוב מורגש משך כל זמן האפייה
.השתמשתי במים ולא בציר ירק/עוף

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014

No comments:

assets Creative Commons License