15 February 2014

*קציצות סלק , גבינה ושיבולת שועל

הן גדולות, עשירות, עסיסיות, משביעות ומזכירות משהו קציצות לא צמחוניות. נוסחא מדוייקת להכנת קציצות סלק. ומה בפנים ? סלק חי, שיבולת שועל, גבינה, ביצה ומעט תיבול

הקציצות מהירות וקלות להכנה ויהוו מנת תוספת (קציצה אחת או שתיים לסועד) או ארוחה קלה. אפשר כמובן לשים קציצה שמנמנה בלחמניה עשירה בירק

 
:הערות ואפשרויות גיוון
.ניתן להוסיף לתערובת הקציצות חצי בצל קטן מגורד או קצוץ דק
.ניתן להוסיף לתערובת שתי שיני שום קצוצות
.ניתן להחליף את הגבינה הבולגרית בגבינת פטה מגוררת
אפשר להוסיף לתערובת הקציצות חופן עשבי תיבול טריים, למשל- פטרוזיליה או עלי אורגנו או עלי טימין או עלי בזיליקום
.ניתן לגרד את הירקות במעבד מזון
.לא לוותר על מחצית השעה בה התערובת צריכה לנוח, אחרת הקציצות עלולות להתפרק
.קל לטגן את הקציצות במחבת קרמית או מצופה בטפלון, זה יידרוש טיפונת שמן
. לטגן על להבה מתונה על מנת שהסלק יתבשל במידה ולא יהיה חי לגמרי
טיגנתי את הקציצות בשמן קוקוס אורגני. שמן הקוקוס טעים לנו ומקנה טעם מיוחד לקציצות. כמובן שאפשר לטגן בשמן זית או בתערובת של שמן זית ושמן צמחי אחר. כמות השמן מועטה
.אפשר להגיש את הקציצות עם יוגורט מתובל או כל רוטב אחר
.המתכון יניב 4 קציצות ענק. אפשר להכפיל כמויות

 
קציצות סלק
הכמות: 4 קציצות גדולות
:מרכיבים
סלק גדול קלוף, משקל הסלק לאחר הקילוף = 300 גרם
כוס שיבולת שועל לבישול = 75 גרם
מאה גרם גבינה בולגרית מפוררת- השתמשתי בגבינה 5%
כף שמן זית
ביצה גדולה
מלח אטלנטי או מלח רגיל
פלפל שחור גרוס טרי
-
מעט שמן לטיגון
 
:אופן ההכנה
.לגרד את הסלק במגרדת גסה. קל לעשות זאת על ידי גירוד חצי סלק בכל פעם. לבשו כפפות במידה ואינכם רוצים כפות ידיים אדמדמות
. במידה ואתם מוסיפים שום ובצל, גרדו אותם כעת לקערת הסלק
.להוסיף את שמן הזית, הביצה ושיבולת השועל. לערבב הכול
.לפורר ולהוסיף לקערה את הגבינה
.להוסיף עשבי תיבול קצוצים.לתבל במעט מלח ופלפל שחור גרוס
לערבב את כל המרכיבים, להדק/לשטח את התערובת עם כף . להניח לקערה לעמוד בחוץ למשך מחצית השעה. בזמן זה שיבולת השועל תספח את הנוזלים
:עיצוב וטיגון
.לחמם מחבת בינונית (22 ס"מ) על להבה בינונית. להוסיף למחבת מעט שמן קוקוס או שמן זית
.לחלק את תערובת הקציצות שבקערה ל- 4 חלקים שווים
.ליטול חלק אחד ולהדק בידיים לקציצה
.ליצור 4 קציצות ולהניח במחבת החמה. לטגן דקות ספורות עד שהתחתית מזהיבה היטב
.להפוך את הקציצות ולטגן מצידן השני
.לאכול את הקציצות חמות או פושרות
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License