23/02/2014

*אגסים אפויים בקינמון וקקאו ועוגיות שוקולד לשלום עולמי- דורי גרינספן Korova


 
לאפות פרוסות אגסים מתובלות בקינמון, ג'ינג'ר וקקאו. לנישנוש כחטיף או לקישוט מנות קינוח.
ככה תכינו
מחממים תנור לחום נמוך- 135 מעלות.
פורסים דק מאוד בעזרת מנדולינה או סכין 3 אגסים. השתמשתי באגס אחד ירוק ושני אגסים אדמדמים מוצקים יחסית.
לפני פריסת האגסים יש לחצותם, לגלען בעזרת כפית 'תפוחן'. מומלץ לפרוס כל אגס לפרוסות שלמות ודקות. מכל אגס יתקבלו 15-20 פרוסות.
מניחים את פרוסות האגסים על רשת התנור או על משטח סיליקון המונח על תבנית/משטח אפייה.
בקערית מערבבים:
שלוש כפות סוכר לבן
רבע כפית ג'ינג'ר טחון
שלושת רבעי כפית קינמון טחון
שתי כפות קקאו
מפזרים את התערובת על פרוסות האגסים. אופים שעה בתנור לייבוש. לאחר כמחצית השעה הופכים את פרוסות האגסים לצידן השני.
פרוסות עבות יותר ידרשו דקות אפייה נוספות.
פרוסות האגסים האפויות ישמרו כיומיים בכלי אטום בחוץ או בפריזר בשקית הקפאה. ניתן לאכול ישירות מהפריזר.
למטה עוגיות השוקולד האהובות. המתכון פורסם לפני שנים בבלוג הנוסף שלנו, מתכוני אמא.


עוגיות שוקולד לשלום עולמי /Korova
מקור:הספר של דורי גרינספן:
Baking: From My Home to Yours 
כמות: כ- 36 עוגות בגודל בינוני
החומרים
כוס ורבע קמח לבן רגיל
1/3 כוס אבקת קקאו
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
165 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2/3 כוס סוכר דמררה זהוב
1/4 כוס סוכר לבן
1/4 – 1/2 כפית מלח גס או רגיל
1 כפית תמצית וניל איכותית
140 גרם שוקולד מריר קצוץ  או 3/4 כוס שוקולד צ'יפס
 
אופן ההכנה:
לנפות קמח+קקאו + סודה לשתיה לקערה
במיקסר (או ידנית) לטרוף חמאה עד שרכה וקרמית. להוסיף סוכר זהוב וסוכר לבן, מלח(להתחיל עם רבע כפית מלח, ואולי פעם הבאה לשים חצי כפית..),ווניל. לטרוף עוד 2 דקות
לכבות את המיקסר, להוסיף כעת מרכיבים יבשים, לכסות עם מכסה נגד התזה (מומלץ לכסות גם במגבת). להפעיל את המיקסר במצב "פולסים"- כ- 5 פעמים לשניה - בכל פעם. אם הקמח עדיין לא נבלע פנימה להפעיל עוד קצת בפולסים בלבד. המטרה ללוש את הבצק כמה שפחות. כשהבצק אחיד, להוציא מהמיקסר וללוש פנימה שוקולד
על משטח רידוד לחלק את הבצק ל-2 חלקים. מכל מחצית ליצור גליל בקוטר 3.75 ס"מ (כן צריך למדוד) לעטוף את הגלילים (אני עוטפת בנייר סנדוויץ ושמה בתוך שקית ניילון). לשים בקרור לפחות ל- 3 שעות או פחות בפריזר. ניתן לשמור את  גלילי הבצק בקרור עד 3 ימים או להקפיאם עד חודשיים
:אפייה
לחמם תנור לחום בינוני נמוך-  165 מעלות, להכין תבנית גדולה של התנור, הכמות מספיקה ל- 2 תבניות
עם סכין חדה, לפרוס את הגלילים לעובי של 1.25 ס"מ, גם אם נופלים פרורים מהבצק פה ושם.. זה בסדר, להדק ולהמשיך  עם העוגיה הבאה. לסדר את העוגיות בתבנית (על נייר אפייה) במרחק 2.5 ס"מ זו מזו, הן גדלות ומתשפטות במהלך האפיה
לאפות את העוגיות בתנור החם  כ- 12 דקות, העוגיות לא יראו מוכנות /יציבות מאוד , ככה הן אמורות להיות (הן יתייצבו ויתקשו זמן קצר לאחר מכן). להמתין מעט ולהעביר לרשת צינון.לאחסן בכלי אטום ונאה 

No comments:

assets Creative Commons License