01/03/2014

*אורז אדום וכרובית במנה אחת

המוכר במחלקת הירקות עמד וסידר כרובית לצד כרובית. כולן היו קטנטנות, כל אחת קיבלה מידיו טיפול אישי, גם הוסרו ממנה עלים מיותרים. הן היו יפות כל כך, העמסתי אחדות לתוך עגלת הקניות. אורז אדום (שאני מאוד אוהבת) היה כבר בבית, גם יתר מרכיבי המנה. האתגר היה לשלב בין אורז אדום לכרובית למנה אחת טעימה


.וזה הצליח ! קבלנו סיר של כרובית ואורז: מתובל בלימון, מלח, שום והרבה פלפל שחור גרוס
המנה אינה מצטלמת הכי יפה בעולם- היא מחיתית , משביעה וטעימה מאוד. לאכול חם ממש או לחמם היטב במחבת לאחר הקרור
.שמרו מעט מפרחי הכרובית המטוגנים לקישוט המנה המוכנה

אורז אדום וכרובית
הכמות: 3-4 מנות
:מרכיבים
כרובית קטנה במשקל חצי קילו, שטופה, מפורקת/חתוכה לפרחים בגודל נגיסה
שלוש כפות שמן זית
שלוש עד 4 שיני שום גדולות קלופות וכתושות
שלושת רבעי כוס אורז אדום (של 'סוגת' באריזות קילו, מוצלח) - לשטוף ולסנן מהמים
שלוש כוסות מי ברז
חופן גדול גבינת פרמזן מגוררת
שתי כפות מיץ לימון סחוט טרי או כף נוספת לטעם
שלושת רבעי כפית מלח אטלנטי או מלח רגיל , לטעם
פלפל שחור גרוס טרי
--
סיר בתכולה של 4 ליטר

:אופן ההכנה
.לחמם את השמן בסיר על להבה בינונית
.להוסיף את פרחי הכרובית. לבשל  5-7 דקות. לבחוש מדי פעם, עד שהכרובית מזהיבה היטב
.להוסיף את השום הכתוש. לטגן עוד כ- 2 דקות
.להוסיף את האורז האדום ולערבב
.להוסיף את המים, לערבב ולהביא לרתיחה
.להנמיך את הלהבה, לכסות את הסיר . לבשל 25-30 דקות. לערבב מדי פעם
להסיר את המכסה, להמשיך לבשל (עוד 5-10 דקות) עד לאידוי כמעט כל הנוזלים. לבחוש מדי פעם. הכרובית והאורז יהיו רכים לגמרי
.להסיר מהלהבה. להוסיף את מיץ הלימון וגבינת הפרמזן, לערבב
.לתבל במלח ושפע פלפל שחור גרוס
.להגיש חם

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014

No comments:

assets Creative Commons License