12 March 2014

*פרג , פרג תרדוף - מאפינס פרג ולימון בשתי קערות וחמש דקות הכנה

לחובבי הפרג והלימון- כל אחד לחוד ושניהם גם יחד, יש לנו מתכון בשבילכם: מאפינס פרג לימון נפלאים, מתכון בדוק ומוצלח מאוד כתמיד 
מאפינס פרג ולימון 

מאפינס עשירי הטעם, מופחתי קלוריות, קלים להכנה, מנוקדים בפרג שלם וניחוח לימון 
הכמות:12 מאפינס
:מרכיבים
שני שליש כוס סוכר
מיץ וקליפה מגורדת/ זסט משני לימונים קטנים
שתי כוסות קמח לבן רגיל= 280 גרם
שתי כפיות אבקת אפיה, מנופה

רבע כפית סודה לשתיה, מנופה

רבע כפית מלח

שלושת רבעי כוס יוגורט יווני או יוגורט לבן אחר =מיכל אחד גדול=  200 גרם
 שתי ביצים גדולות
שתי כפיות תמצית וניל או משח וניל
חצי כוס שמן קנולה
שתי כפות פרג טרי שלם- לא פרג טחון

 

:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום גבוה- 200 מעלות

 להכין תבנית מאפינס בעלת 12 שקעים, לשמן מעט כל שקע או לרפד כל שקע בעטרת נייר יפה או להשתמש בעטרות סיליקון

.בקערה לערבב את הסוכר וזסט/גרידת הלימון עד שריח הלימון מורגש היטב

.להוסיף לקערה את הקמח, אבקת האפיה, סודה לשתיה ומלח
:בקערה נפרדת לערבב
.יוגורט, ביצים, תמצית וניל, מיץ לימון ושמן
לצקת את קערת הנוזלים לתוך הקערה עם החומרים היבשים. לערבב קלות רק שכל המרכיבים מתאחדים. חשוב להימנע מערבוב יתר
.לבחוש פנימה את הפרג השלם
.לחלק את התערובת שווה בין 12 שקעי המאפינס
.לאפות 18-25 דקות או עד שהמאפינס מזהיבים וקיסם הננעץ במרכזן יוצא יבש
.לצנן את המאפינס מעט בתבנית ולהעביר לרשת לצינון מוחלט
.אפשר לזגג בזיגוג לימוני
[אנו בעד מתן קרדיט: מתכון זה ,ע"פ דורי גרינספן הנהדרת שגם מזגגת את המאפינס בזיגוג לימון]




חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
 

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License