26/03/2014

**לחם תה, סוכר זהוב וקינמון

:שלחתי לו הודעת ווטסאפ בזו הלשון
"..הלחם טעים ויפה. המלית נזלה החוצה... טעות שלי שלא הדקתי מספיק"
...אז הוא השיב לי
!!"על טעויות משלמים "
.הוא כמובן הוסיף איזה חייכן מיוחד עבורי שתמיד גורם לי לחייך..
 
 
:ואני ? השבתי מיד מביטה תוך כדי בכיכר הלחם השחומה והיפה שלי
"...זה טעים באופן בלתי רגיל (!) . תכף תמונה"
 
 
המתכון ללחם התה הזה פורסם השנה במגזין הבריטי "גוד פוד" וזיכה את יוצרת המתכון פרנסס קווין בציון לשבח ב
BBC Two's Great British Bake Off champion 2013
.המתכון נכלל גם בספר הזה של הצמד האהוב במיוחד
 
 
צילום הלחם המוכן שפורסם במגזין (של דיוויד מונס), היה מפתה. לצד כיכר לחם יפה, בעלת קרום שחום במיוחד ומלית קינמון כהה מגולגלת בתוך הבצק, היו מונחות קוביות חמאת קינמון וכפיות עשויות סוכר זהוב וקינמון. כמה חינני זה, לפרוס מהלחם המתקתק, ולאכול אותו עם קוביות חמאה וכפיות סוכר קינמון. דבר ראשון הכנתי את הכפיות ושמרתי אותן בפריזר, את אפיית הלחם דחיתי במעט, עד השבוע שלא יכולתי להתאפק עוד
 
הבצק מיד לאחר הכנתו
 
כפיות הסוכר 'היו' יפיפיות, שקופות מעט, בעלות טעם קינמון מודגש וטעימות באופן בלתי רגיל. לצערי או שמחתי, נחטפו מהפריזר חיש קל ואינן כבר. אתם יודעים, כל אחד צריך איזה ממתק מנחם פה ושם, ככה, מדי פעם והכי כייף להכין בבית ממרכיבים טהורים וטובים
הלחם קל להכנה ויצלח לכל אחד גם למי שלא הכין בצק שמרים מימיו. אין צורך בתסיסה מוקדמת של השמרים, הם מעורבים עם יתר מרכיבי הבצק. אפשר להכין את הלחם במיקסר עם וו הלישה (כמוני) או ללוש אותו ידנית
בשלב ראשון יש לחמם היטב (ממש עד סף הרתיחה) את החלב עם שקיות התה והתבלינים. החלב יקבל צבע חום בהיר וריחו יבושם. כשזה מתקרר מעט מרחיקים את שקיות התה, מקל הקינמון וזירעוני ההל. תערובת זו תשמש כתוספת הנוזלים בהכנת בצק הלחם
 
הבצק בתום שעת התפיחה
מכינים בצק שמרים- (הכמויות במתכון מדוייקות) ויתקבל מיד בצק חלק אחיד ונעים. מתפיחים את הבצק, לאחר שעה, משטחים מעט, מורחים את מלית החמאה והסוכר הזהוב ומגלגלים
.כן.. ולי נשכחה תוספת הקינמון במלית
.יוצרים מהבצק כדור ומתפיחים
 
 
עצור או שמה עצרי, כאן הודעה על פאשלה: לא הדקתי היטב את גליל הבצק ובזמן האפייה החמאה והסוכר (ללא הקינמון..) שבמלית נזלו על נייר האפייה. לכן... לא תיראו בצילום מלית. המלית הציצה פה ושם ..כשהלחם נפרס עד סופו
הלחם בעל מתיקות מתונה בלבד וצבעו חום בהיר והטעם נהדר. התאפקתי לא לפרוס ולאכול יותר משלוש פרוסות(!) מחר אני במיני צום

!כן, שחכתי להוסיף קינמון למלית שלי
לחם תה
הכמות: כיכר אחת גדולה
:מרכיבים לבצק

שלוש מאות מ"ל חלב
שני שקיקי תה- אני שמתי תה ארל גריי אנגלי, אפשר תה בטעם אחר- לא תה פירותי ולא תה אדמדם
מקל קינמון או מעט קינמון טחון
שישה תרמילי הל שבורים מעט- לא חובה- אני וויתרתי
קורט ג'ינג'ר טחון
ארבע מאות וחמישים גרם קמח לבן מיוחד ללחם, מנופה
חמישים גרם חמאה, חתוכה קטן, בטמפרטורת החדר - שמתי 30 גרם
חמישים גרם סוכר זהוב מעורב במעט קינמון (כשמינית כפית) - במקור 'סוכר קינמון' אנגלי
חצי כפית מלח דק - במקור 10 גרם מלח
שלוש כפיות שמרים יבשים = 10 גרם
ביצה בגודל בינוני בטמפרטורת החדר- שמתי ביצה גדולה
 
:מרכיבים למלית
שבעים וחמישה גרם חמאה, רכה
חמישים גרם סוכר זהוב
שתי כפיות קינמון טחון

תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
 :אופן ההכנה
:הכנת הבצק
.לצקת את החלב לקלחת. להוסיף את שקיקי התה, הקינמון, הל והג'ינג'ר
.לחמם היטב עד סף הרתיחה. לכבות את הלהבה, לערבב. להניח לכ- 20 דקות או עד שהחלב פושר
.להרחיק את שקיקי התה, מקל הקינמון וזרעוני ההל
.לנפות את הקמח לקערת מיקסר או לקערה גדולה
.להוסיף את חתיכות החמאה ולערבב מעט עד שהחמאה נבלעת בקמח
.להוסיף את הסוכר
.ליצור בבצק גומה
.את המלח להוסיף בצד אחד, בצד השני להוסיף את השמרים
.לטרוף מעט את הביצה ולהוסיפה לקערה
.לערבב קלות בידיים או בעזרת וו הלישה
.בזמן שהמיקסר עובד להוסיף בהדרגה את החלב, ללוש לבצק אחיד
להעביר את הבצק למשטח מקומח מעט (או למשטח סיליקון) וללוש כ- 10 דקות. במידה ומשאירים במיקסר ללוש  עם המלוש כ- 5 דקות
.להעביר את הבצק לקערה משומנת קלות, לכסות ולהתפיח שעה עד הכפלת הנפח
.בזמן שהבצק תופח להכין את המלית

:המלית
.בקערה קטנה להקרים את החמאה, הסוכר והקינמון. לשמור על השיש

:עיצוב ואפייה
.להכות בבצק התפוח פעם אחת. להעביר ולשטח על משטח מקומח קלות
.לרדד לעיגול בקוטר 22 ס"מ ובעובי 1 ס"מ
.למרוח את המלית על הבצק. להותיר שוליים של ס"מ לא מרוחים
.לקפל את הבצק לחצי
.לגלגל את הבצק לקונוס וליצור כדור
.לדאוג להדק היטב את שולי הבצק על מנת שהמלית לא תברח לכם בזמן האפייה
.להניח את כדור הבצק כשהחלק העגול היפה כלפי מעלה, על נייר אפייה בתבנית שטוחה וגדולה
.לכסות את כיכר הלחם בקערה גדולה . להניח להתפחה למשך 40-50 דקות או עד שהבצק מכפיל נפחו
.בזמן התפיחה לחמם תנור לחום 200 מעלות
.קמחתי את כיכר הלחם - זה לא חובה
.לאפות את הלחם כ- 35 דקות בתנור החם או עד שהוא שחום ובנקישה על תחתיתו ישמע צליל חלול
.לצנן את הלחם על רשת ולפרוס


:טוב לי


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

assets Creative Commons License