06 March 2014

*~~~~~ממתק קוקוס, קרמל ומרשמלו~~~~~

ממתק או עוגיה
זוכרים שהבטחתי לכם אתמול מתכון נוסף לשימוש בחלב המרוכז הממותק?. לטעמי, חלב מרוכז מאיכות טובה הוא טעים כפי שהוא.. (אל תשאירו אותו לידי..) אך ניתן לשדך לו מרכיבים נוספים ליצירת עוגיה או ממתק חדש
:שלוש שכבות בעוגיה אחת
.שכבה תחתונה - בצק פריך המכיל גם קוקוס וסוכר חום כהה, זו השכבה היחידה הנאפת בתנור
.שכבה אמצעית - קרמל, אותו נבשל בעיקר עם החלב המרוכז
. שכבה שלישית - מרשמלו, גם אותו נכין בקלחת בקלות בדקות ספורות
.נשמע המון עבודה? האמת שזה קל יותר מכפי שניתן לתאר


את הממתק שלנו מומלץ להכין 4-6 שעות לפני ההגשה או לילה לפני. לטעמי, הוא טעים יותר דקות ספורות לאחר שהוצא מהמקרר
.הממתק נחתך בקלות, יציב לגמרי, אינו מתפורר
.האפייה בתבנית קטנה - אפשר לחתוך להרבה ריבועים קטנים, נגיסות מתוקות
. את הממתק אפשר יהיה לשמור כשבוע במקרר, הוא אינו ניתן להקפאה
ממתק קוקוס,קרמל ומרשמלו
:מרכיבים לבסיס
חצי כוס קמח לבן ,מנופה = 70 גרם
חצי כפית אבקת אפיה, מנופה
ארבעים וחמישה גרם קוקוס = 1/3 כוס + כף קוקוס
רבע כוס סוכר חום כהה
שישים גרם חמאה, מומסת

:מרכיבים לקרמל
מאתיים גרם חלב מרוכז ממותק = חצי פחית או שפופרת אחת- מומלץ לרכוש מתוצרת אירופאית
שלושים גרם חמאה
כף דבש נוזלי

:מרכיבים למרשמלו
חצי כוס סוכר לבן= 100 גרם
חצי כוס מי ברז= 120 מ"ל
כפית וחצי אבקת ג'לטין טהור
-
תבנית ריבועית 20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה- רצוי תבנית מעט עמוקה
הערה: במידה ואתם מכפילים כמויות השתמשו בתבנית מלבנית בגודל 20 ס"מ על 30 ס"מבתבנית זו, העוגה תתקבל גבוהה קצת יותר
קלחת, קערה
:אופן ההכנה

:התחתית
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
לרפד את תבנית האפייה בנייר האפייה כשהוא מקופל לחצי ולא פתוח באופן כזה ששולי הנייר יציצו משני הקצוות. כך יהיה קל להוציא את התחתית האפויה לאחר האפייה והצינון
.בקערה לערבב את כל מרכיבי התחתית. לשפוך אותם לתבנית על נייר האפייה
.להדק וליישר בעזרת כף
.לאפות 10-15 דקות להזהבה עמוקה. להוציא מהתנור. להשאיר את התנור דולק
:הקרמל
. לערבב את כל מרכיבי הקרמל בקלחת
.לחמם ולערבב עד שהחמאה נמסה
להרתיח על להבה נמוכה וקטנה 8-10 דקות. לבחוש תכופות לקבלת רוטב זהוב עמוק בצבע קרמל המסמיך מעט
.למרוח את הרוטב על הבסיס האפוי באופן אחיד
.להחזיר לתנור לאפייה נוספת (180 מעלות) למשך 3 דקות
.לצנן לחלוטין על רשת
:מרשמלו
.בקלחת לערבב את הסוכר, מים ואבקת ג'לטין
.לחמם על להבה קטנה ונמוכה, בבחישה עד שהג'לטין נמס. לא להרתיח עד שהג'לטין אינו נמס לגמרי
.להביא לרתיחה עדינה. לבשל 5-6 דקות, בבחישה
.להסיר מהאש ולצנן בחוץ לחלוטין
.התערובת המבושלת תהיה נוזלית ושקופה לגמרי
.להעביר את הנוזל לקערת מיקסר עם בלון הקצפה
.להקציף דקות אחדות עד קבלת מרשמלו לבן ויציב
.למרוח את המרשמלו על שכבת הקרמל
.לעטוף את התבנית באופן כזה שהניילון הנצמד לא יגע בשכבת המרשמלו
.לאחסן במקרר למשך מספר שעות, להתייצבות המרשמלו
. לעבור על 4 שולי התבנית עם סכין מריחה/לקקן
.לאחוז בנייר האפייה שגולש מהתבנית ולהעביר את הממתק בשלמותו לקרש חיתוך
.בעזרת סכין חדה לחתוך לריבועים או מלבנים
.את יתרת הממתק לשמור במקרר עד להגשה

:חידושים והמצאות מקליפורניה
Miracle Machine
מכשיר ביתי המבטיח להפוך מים בתוספת מרכיבים פשוטים נוספים לבקבוק יין בימים ספורים בלבד מבלי לפגוע בטעם, כך מדגישים היזמים
.המכשור עושה שימוש בחיישנים אלקטרוניים, חימום ומשאבות וללא התערבות ידנית
.המרכיבם הם סוג של תמצית ענבים, שמרים ומים בלבד
.המכשור מגיע עם אפליקצייה יעודית לסמארטפון המאפשרת לבחור את סוג היין הרצוי מבין השישה
אתר החברה


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014

2 comments:

Anonymous said...

הי חנית, שכחת א הקוקוס בבצק הפריך ואם כבר אני מגיב אז אולי כדאי להחליף את מערכת התגובות לפוסטים שלך, היא מסורבלת וחבל, אולי עוד אנשים היו מגיבים. אני מאוד נהנה, תמשיכי כך

Chanita Harel חני הראל said...

הי איש יקר,
תודה רבה על ההערה, אכן נשכח(איזו פאשלה לאחר הגהה רבה רבה שלי) ותוקן כעת.

על פי מה שאני יודעת מערכת התגובות היא מובנת בפלטפורמה הזו וקיימת בהרבה בלוגים בארץ ובעולם.
זה ייבדק.

שמחה שאתה נהנה, תודה רבה

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License