08/03/2014

*~~~פודינג סולת לימוני~~~~

שכבתי לרגע על הכורסא של רופא השיניים ('כורסא' יפה, בחום עמוק-דמוי עור) ושאלתי בחשש (שאלה טמבלית) את רופא השיניים
:הנחמד שאינני מכירה
.."?ד"ר..  אתה חושב שאפשר יהיה להציל את השן"
.רוצה שהוא יהנהן שכן, שירמוז שננסה. יודעת מראש את התשובה
לפני כשלושה ימים , בשעת ערב, הכנתי סיר מלא פופקורן. מלאתי קערות פלסטיק בפופקורן החם, זריתי מעל מלח גס .. לפתע הרגשתי משהו מוזר בפה. גרגר פופקורן קשה לגמרי פגע לי בשן. אני ממששת ,השן מתנדנדת!. וודאי, הרגשה של פאניקה קלה... ואני תוהה: האם אני הולכת לאבד שן
מאידך, ברור, שאיבוד שן אפשר לתקן ,זה דבר פעוט... ולא מהדברים שאפשר לאבד לגמרי אולי לתמיד
אז בדקתי. יהיה פתרון קרוב. שום סוף העולם. ובינתיים, ליומיים הבאים, אני יכולה לאכול דברים רכים מחיתיים..כמו פודינג הסולת והלימון הזה
.כייף לי, אכלתי שניים
בצילום: הפודינג לפני האפייה באמבט המים
היום יש לנו פודינג סולת לימון אפוי. הפודינג טעים כשהוא חם ממש לצד תוספת קרה/מתוקה כגלידה למשל.אכלתי פודינג שלישי קר מהמקרר- טעם הלימון מודגש אף יותר מזה החם, טעים לי! ובעצם זו מנת קינוח קלה להכנה ודלה יחסית בקלוריות
הפודינג כמרבית הרפרפות מורכב מחלב, סולת המעבה אותו וטעם לימוני בזכות מיץ וגרידת לימון טריים. את הפודינג ניתן לאפות בכלי אחד גדול או כמנות אישיות. אפיתי בשמונה רמקינים (תוצרת דורלקס) בתכולה של 100 מ"ל כל אחד. לאפייה בכלי גדול השתמשו בכלי עמוק (של סופלה או דומה) בתכולה של כ 800 מ"ל או גדול קצת יותר
את הכלים האישיים או הכלי הגדול מניחים באמבט(תבנית) עם מים מי ברז וכך אופים כשלושת רבעי השעה. מתקבל פודינג רך ומפנק
.במידה ולקראת תום האפייה, הפודינג מזהיב מדי, כסו את התבנית בנייר כסף

פודינג סולת ולימון
הכמות: 4-8 מנות
:מרכיבים
חצי כוס סולת= 80 גרם
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
גרידה או זסט מלימון או מחצי לימון
ארבע כפות מיץ לימון סחוט טרי
שלושים גרם חמאה, מומסת
שתי ביצים גדולות בטמפרטורת החדר, מופרדות
שלוש מאות וחמישים מ"ל חלב
-
:כלים
שמונה רמקינים בתכולה 100 מ"ל כל אחד או תבנית עמוקה לסופלה בתכולה של כ 800 מ"ל
תבנית 20 ס"מ על 30 ס"מ מלאה עד מחציתה במי ברז
-
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני נמוך 160 מעלות
.בקערה בינונית מערבבים את הסולת, הסוכר וגרידת הלימון
.להוסיף לקערה את מיץ הלימון, החמאה המומסת והחלמונים
.לצקת בהדרגה את החלב ולערבב קלות בעזרת כף
.להקציף את החלבונים לקצף רך
.לקפל את הקצף לקערה עם יתר החומרים
.תתקבל תערובת נוזלית לגמרי, זה בסדר. בתום האפייה היא תתמצק מעט
.לשמן קלות את הרמקינים או את כלי האפייה הגדול
.למלא את הרמקינים עד 3/4 מתכולתם או את כלי האפייה הגדול
.לסדר את הכלים האישיים/הכלי האחד בתוך התבנית עם המים
.לאפות בתנור החם 45-55 דקות
.להגיש חם
:הצעת הגשה
.בתוספת גלידה או קצפת או דובדבן אמרנה או קארד לימון או עם ריבת לימון

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014

No comments:

assets Creative Commons License