20 March 2014

*לימון בארס - ריבועי לימון חלומיים , רוצו להכין

 עדיין לא תמה עונת הלימונים. הבית שלנו מלא לימונים, אלו מהעץ של אח'שלי הגדול חלקם בגודל ענק, אלו עם הקליפה הכתמתמה (תודה יקירי) וגם אלו הקטנים יחסית מהסופר (רוצה להספיק לכבוש אותם במלח ומיץ לימון). תקופה לימונית- הרבה מתכונים חמצמצים מתוקים וצהבהבים, ימים עסוקים, מתוקים במיוחד. וזו הקדמה למתכון חלומי לחובבי לימון, שהוכן אצלנו השבוע: למון בארס- ריבועי או מלבני לימון מופלאים. מתכון קל מאוד הכנה נמס בפה בגירסא הרכה. לחתוך לקוביות קטנות, זה מתוק מאוד. ואל תגלו לאף אחד: אפשר לאכול ישר מהפריזר, לא צריך להפשיר בכלל. רשמו מתכון ממכר, רוצו להכין

:למון בארס
שכבת בצק חמאתי דקיק שאין צורך אפילו ללוש אותו ומעליו מלית לימון עשירה בלימון טרי ושמנת מתוקה, טעם המלית מזכיר קארד לימון
.קל להכין את הבצק במעבד מזון. אפשר גם ידנית

לימון בארס
:מרכיבים לבצק
מאה ושבעים (170) גרם קמח רגיל, מנופה
חמישים (50) גרם אבקת סוכר
חצי כפית מלח דק
מאה שבעים (170) גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

:מרכיבים למלית
ארבע ביצים גדולות
שלוש מאות ועשרים (320) גרם סוכר לבן
זסט/גרידה מלימון בינוני/גדול
מאה ועשרים (120) מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
מאתיים (200) מ"ל שמנת מתוקה 32 או 38% שומן
-
מעט אבקת סוכר מנופה לעיטור העוגה
-
תבנית מלבנית 20 על 30 ס"מ. לרפד בנייר אפייה
:אופן ההכנה
:הכנת הבצק

.לחמם תנור לחום בינוני 170 מעלות
.להכניס ולערבב את הקמח, אבקת הסוכר והמלח למיכל מעבד מזון
.להוסיף את קוביות החמאה . לעבד קצרות עד קבלת תערובת פירורים גסים עבים ולחים
.לא לעבד לקבלת כדור בצק- אין צורך
.לשפוך את הפירורים לתבנית המרופדת בנייר אפייה. להדק עם היד
.לאפות 20-22 דקות עד שהבצק זהוב היטב. להוציא מהתנור

:הכנת המלית
בקערה גדולה עם מטרף ידני (לא חשמלי) או מזלג , לטרוף את הביצים והסוכר. לטרוף עד שהסוכר נמס
.להוסיף לקערה את גרידת הלימון. לצקת תוך כדי ערבוב את מיץ הלימון
.לערבב היטב
.בקערת מיקסר להקציף את השמנת המתוקה לקצפת רכה
.לקפל את הקצפת לקערת מלית הלימון
.לצקת את המלית הנוזלית והלבנבנה על הבצק האפוי והחם
.להחזיר לתנור . לאפות עוד 35-40 דקות
 לאפות עד שהמלית מוצקה ורכה למגע. במידה ובמהלך האפייה המלית משחימה מעט, ניתן לכסות בזהירות בנייר כסף
רופך ולהמשיך לאפות
.לצנן את העוגה לחלוטין על השיש
.לאבק את כל פני העוגה באבקת סוכר
.לחתוך למלבנים/ריבועים בגודל הרצוי
-
.העוגה תשמר שעות אחדות בחוץ ופרק זמן ארוך יותר במקרר או בפריזר
.טעים גם מהמקרר

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
:בקרו בדף הפייסבוק שלנו

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License