10 April 2014

*עוגיות קוקוס (גם לפסח) : 3 מרכיבים וקערה אחת

הגיע זמנן של עוגיות הקוקוס הקבועות הדומות לפירמידות קטנות. שלושה מרכיבים, קערה אחת, ערבוב קצר ולתנור. הפחתתי מעט מכמות הסוכר, יצא יופי, התכבדו
:שלבי ההכנה
.עם מטרפה ידננית, טורפים שתי ביצים עם הסוכר הלבן
לטרוף קצרות עד שהסוכר נמס והתערובת קצפית מעט

:כעת מוסיפים לקערה את כל כמות הקוקוס. ממשיכים לערבב עם כף עץ
:לערבב עד שכל הקוקוס נבלע בתערובת הביצים והסוכר
נוטלים כמות של כף, מהדקים ביד לכדור, מעצבים פרמידות קטנות. מניחים את כל העוגיות על נייר האפייה בתבנית

:אופים את העוגיות 15-20 דקות בחום בינוני נמוך
עוגיות קוקוס
הכמות: 19 עוגיות
:מרכיבים
שתי ביצים גדולות
מאה ושישים (160) גרם סוכר לבן , חובבי המתוק הוסיפו עוד 20 גרם סוכר
רבע קילו קוקוס טחון = 250 גרם
-
תבנית שטוחה גדולה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.מחממים תנור לחום בינוני נמוך 165 מעלות
.עם מטרפה ידנית טורפים את הסוכר והביצים עד שהסוכר נמס והתערובת מעט קצפית
.מוסיפים לקערה את כל כמות הקוקוס. מערבבים בכף עץ עד שהקוקוס נבלע בתערובת
.מחלקים את התערובת ל- 19 חלקים שווים . מהדקים כל אחד ביד לכדור, יוצרים פרמידה קטנה
.מניחים את כל העוגיות על נייר האפייה
אופים בתנור החם 15-20 דקות. מוציאים את העוגיות כשהן מעט רכות, הן תתקשנה (התוך ישאר מעט רך) לאחר הקירור
.מעבירים את העוגיות לרשת לצינון. מאחסנים בצינצנת אטומה

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License