02 April 2014

*שומר אפוי עם פירורי לחם וגבינת פרמזן +ריבת תות שדה

שומר אפוי בתנור הוא תמיד טעים מאוד, ובכלל שומר טעים בכל צורת בישול. הפעם השומר שלנו מבושל קצרות במים (אפשרי מים עם מעט מיץ לימון), ולאחר מכן אפוי בתנור עם מלית פירורים טעימה. הפירורים מורכבים בעיקר מלחם (לחם 'מאתמול' או לחם מעט יבש), שמן זית, שום, גבינת פרמזן, מלח ופלפל. בתום אפייה קצרה יחסית נקבל רבעי שומר רכים כשבתוכם וסביבם פירורים פריכים. מצויין . לאכול מיד וחם מהתנור. אפשר גם עם הידיים
לפירורים, השתמשתי בפרוסה עבה מהלחם הכפרי שהכנתי בשבוע שעבר[מתכון]. הפשררתי את הלחם ,חיממתי בטוסט אובן עד לייבוש כמעט מלא
.טחנתי את חתיכות הלחם במעבד מזון קטן עד שקבלתי פירורים. כמובן שאפשר להשתמש בפירורי לחם מוכנים כבר
? איך מכינים
בוחרים 2-4 ראשי שומר יפים .שניים גדולים (כמו שלי) או 3-4 קטנים יותר. משקלם הכולל של כל ראשי השומר ולאחר ניקוי ופחת, יהיה 1-1.2 ק"ג. קוטמים את הקצוות אך משאירים את מרבית העלים (אפשר לשמור אחדים לקישוט). שוטפים את ראשי השומר במים וסבון
:מחלקים כל שומר (לאורך) ל- 4 חלקים
 
 
מרתיחים הרבה מים בסיר בינוני. מבשלים את רבעי השומר - (אפשרי לבשל בכמה סבבים) למשך 10-15 דקות או עד שהם רכים כמעט לגמרי

.מסננים את רבעי השומר (קל לסנן עם כף מסננת גדולה) . מסדרים בתבנית גדולה


.מורחים/מברישים את השומר במעט שמן זית
.מכינים את מלית הפירורים על ידי ערבוב כל המרכיבים בקערית: פירורי הלחם, מעט שמן, שום קצוץ וגבינת הפרמזן
:בצילום: הכנת פירורי הלחם ומרכיבי המלית לפני ערבוב

המרפי הצהוב, יד ימיני לטחינת כמויות מזון קטנות

מרכיבי המלית : ניתן להוסיף למלית מעט שמיר טרי או מעט מעלי ראש השומר(הוספתי) - לא חובה

הוספת גבינת הפרמזן אינה הכרח אך חבל לוותר, היא מוסיפה טעם. מפזרים את המלית על רבעי השומר שבתבנית. במידה ויש עודף פירורים, פזרו אותם בין רבעי השומר, בתום האפייה הם יהיו פריכים וטעימים

השומר לפני האפייה
אופים את השומר בחום גבוה כמחצית השעה או עד שמתרכך והפירורים זהובים היטב. אפשר להפעיל את הטורבו לדקות האפייה האחרונות


.מגישים את השומר חם. אפשר כמנת ירק /כתוספת או לצד פסטה או ריזוטו

 
שומר אפוי עם פירורי לחם וגבינת פרמזן
:מרכיבים
שניים עד 3 ראשי שומר במשקל כולל של כקילו,לרחוץ ולחתוך כל שומר לאורך לרבעים
שתיים עד 4 כפות שמן זית
שן שום גדולה קלופה וקצוצה דק
פירורי לחם מפרוסת לחם עבה ויבשה או 50 גרם פירורי לחם יבש
מלח
פלפל שחור
ארבע כפות גבינת פרמזן מגוררת דק- אופציונלי
--
תבנית גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה

:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום 200 מעלות
לבשל את רבעי השומר בסיר בינוני עם מים רותחים. אפשרי לבשל במספר סבבים. לבשל 10-15 דקות או לריכוך
.לסנן את רבעי השומר. להניח על נייר אפייה בתבנית גדולה
.להבריש את השומר בכף או 2 משמן הזית
.בקערה קטנה לערבב את פירורי הלחם, השום הקצוץ וכף או 2 שמן זית
.להוסיף את גבינת הפרמזן המגוררת לחומרי המלית
.לפזר את מלית הפירורים על השומר שבתבנית
.לתבל במלח אטלנטי או גס או מלח דק ופלפל שחור גרוס טרי לטעם
.לאפות 30-40 דקות או עד שהשומר רך ופירורי הלחם פריכים וזהובים היטב
.להגיש חם


עדכון תות שדה 
נותרו לנו תותים אחדים מקינוח השמנת-תות של סוף השבוע [קישור] אז החלטתי להכין כמות קטנה של ריבת תות. תיבלתי במעט אניס. לא חייבים להכין ריבה רק .. מקילו תות
.הרכב הריבה 50% פרי (פרי נקי וחתוך) ו- 50% סוכר
.הריבה תשמר זמן קצר יותר במקרר בגלל אחוז הסוכר
השרתי תותים (חלקם שלמים,חלקם חתוכים גס) בסוכר. כשהסוכר נמס על התותים הכנסתי ללילה למקרר


למחרת, בישלתי (בתוספת חלק מכוכב אניס) על להבה קטנה ונמוכה 30-40 דקות לאחר הבעבוע/הרתיחה העדינה. כאן בתחילת הבישול

!הריבה כבר מוכנה


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License