12 April 2014

*ירקות כבושים בהשראה סצ'ואנית

.את מכינה דליקטסים !" הוא אמר לי לפתע השבוע "
אני פותח את המקרר ומוצא ריבה שהכנת, ממרח (הכי טעים!) שלך, לימונים כבושים -תענוג, וזה טעים לי. זהו שבאותו היום הפיינשמקר הגדיר תחום התמחותי - דליקטסים הום-מייד : מגוון מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים, גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, תערובות יבשות ועוד מיני מתנות מיוחדות מהמטבח שכייף להכין ויותר למסור
. היום נוספו 2 צינצנות כבושים מהירים- פרוסות גזר וצנוניות בתחמיץ
הכבושים מוכנים בין יום וטעמם חמצמץ, חריף וגם מעט מתקתק, מתובל באניס וג'ינג'ר, נהדר וטעים לאכול מהמקרר

כאן בצילומים , הכבושים טריים -צולמו מיד בתום הכנתם. עם הקירור, לאחר יממה במקרר צבעם של פרוסות הצנונית, יהפוך לורוד


:בצילום למטה: הירקות הכבושים לאחר יממה, פרוסות הצנונית כבר ורדרדות



? איך מכינים ירקות כבושים בהשראה סצ'ואנית
.לצינצנת אחת פורסים גזרים קלופים, בצינצנת שניה מסדרים פרוסות צנוניות טריות
.לתוך שתי הצינצנות יוצקים תחמיץ מבושל. סוגרים, ומניחים במקרר לחצי/יום שלם 
לכבושים תיבול מעניין המכיל חומץ בן יין, ג'ינג'ר, פלפל חריף ואניס. ניתן להשתמש בכוכב אניס או בזרעוני אניס 
הכבושים המוכנים- פריכים, חמצמצים במידה ופיקנטיים. להגשה: מסננים אותם ממי הכבישה ומגישים כתוספת או נשנוש


ירקות כבושים בהשראה סצ'ואנית
הכמות: 2 צינצנות כבישה בתכולה של חצי ליטר כל אחת
:מרכיבים לתחמיץ
שתיים וחצי כוסות (600 מ"ל) חומץ בן יין לבן או תערובת של חומץ בן יין לבן וחומץ טבעי בהיר או רק חומץ טבעי בהיר
כפית מלח דק
חצי כוס סוכר לבן =100 גרם
חצי כפית פלפל שאטה גרוס או טחון או חצי כפית פפריקה הונגרית חריפה טחונה
חצי כפית אבקת צ'ילי או חצי כפית נוספת של פפריקה חריפה/פלפל שאטה
כפית זירעוני אניס (או חצי כפית) או כוכב אניס אחד שבור לחתיכות
חתיכה של ג'ינג'ר טרי (3-4 ס"מ אורך) קצוץ גס
אופציונלי: מקל קינמון שבור לחתיכות

:לירקות
שלושה גזרים = 300-400 גרם סה"כ , לקלוף ולפרוס לפרוסות אלכסוניות בעובי 1.25 ס"מ
שניים עשר (או 10) צנוניות קטנות- לשטוף, לקטום קצוות ולפרוס דק
--
קלחת או סיר קטן

:אופן ההכנה
בקלחת/ סיר קטן מערבבים את החומץ, מלח, סוכר ואבקות הפלפל.לחמם עד שהסוכר נמס. להביא לרתיחה .להרתיח דקה
לחלק את זרעוני האניס והג'ינג'ר הטרי הקצוץ בין שתי הצינצנות. משתמשים במקל קינמון? הוסיפו חתיכות ממנו כעת
.בצינצנת אחת לסדר את הגזר הפרוס, בשניה את פרוסות הצנוניות
לצקת מחצית מהתחמיץ לכל צינצנת. לכסות ולצנן על השיש . להעביר למקרר למשך 12-24 שעות לפני ההגשה
להגשה: לסנן את הירקות מהתחמיץ ולהגיש בקערית /צלחת. לין מציעה לנעוץ קיסם עץ (קיסם שיניים) בכל פרוסה או לאכול את הכבושים עם הידיים. ניסיתי, 2 האפשרויות טובות.היא גם מוסיפה חתיכות של מקל קינמון לכל צינצנת כבושים
:הערה
.אפשר ולדעתי אף מוצלח יותר להכין רק מצנוניות-  2 צינצנות או מחצית הכמות
.לטעמי , אפשר להפחית מכמות זרעוני האניס אפילו לחצי
.ההשראה למתכון (עם שינויים קלים) מהספר של לין רוסטו קספר וסאלי סוויפט ,יצא לאור בשנת 2011

"Preserving with Thomasina Miers" by Oscar Hudson
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License