19 April 2014

*עוגת סאביוזה איטלקית - (לא רק) לפסח

נשאר לכם עודף של קמח תפוחי אדמה ?- הנה רעיון מתוק ,איטלקי וטעים במיוחד העושה שימוש ב- 200 גרם מהקמח. עוגה (מסוג עוגות 'חול') צהבהבה, מתובלת בלימון ווניל. זרויה בשפע אבקת סוכר, התותים ועלי הנענע הם תוספת שאינה הכרח, אך מייפים את פני העוגה. אפשרי לגוון את העוגה עם כל פרי אחר או פשוט לוותר


עוגת סאביוזה איטלקית
הכמות: עוגה אחת, לא גבוהה בגודל 22 ס"מ
:מרכיבים
כוס ושליש (200 גרם) קמח תפוחי אדמה, מנופה
כפית וחצי אבקת אפיה, מנופה
 מאתיים גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות גדולות
שלושת רבעי כוס סוכר לבן (150 גרם) + כף נוספת של סוכר להקצפת החלבונים
שלוש ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר, מופרדות לחלמונים וחלבונים
כפית תמצית וניל או כפית סוכר וניל
גרידה/זסט מלימון
 
אבקת סוכר מנופה לקישוט
-
תותים ועלי נענע לקישוט- לא חובה
--
. תבנית ריבועית או עגולה בגודל 22 ס"מ, מרופדת בתחתית בנייר אפייה. לשמן את הדפנות
:אופן ההכנה

.בקערית מערבבים את קמח תפוחי האדמה ואבקת האפייה, מניחים בצד
.בקערה (אפשר עם מקצף ידני או חשמלי) להקרים את החמאה הרכה, להוסיף בהדרגה את הסוכר
.להוסיף לקערה את החלמונים, אחד אחרי השני. לטרוף לקבלת קרם בהיר אחיד וחלק

.להוסיף את הוניל וגרידת הלימון
.בעזרת מרית לקפל פנימה את תערובת הקמח
.להקציף את החלבונים עם כף הסוכר (הנוספת) לקצף רך
.בעזרת מרית לקפל מחצית הקצף לתערובת העוגה. להוסיף בתנועות קיפול מחצית השנייה של הקצף
.להעביר את תערובת העוגה לתבנית האפייה וליישר


.להכניס את העוגה לתנור קר. להדליק את התנור לחום בינוני 175 מעלות. לאפות 45-50 דקות
.העוגה המוכנה תהיה זהובה היטב ותפוחה
לצנן את העוגה מעט בתבנית. להעביר לרשת לצינון מוחלט. להסיר את נייר האפייה ולהעביר לצלחת הגשה. לבזוק שפע אבקת סוכר
.אפשר לקשט בתותי שדה ועלי נענע טריים

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License