02 April 2014

עוגה נורדית

פול לאו הוא המוח מאחורי המגזין המצויין 'סויט פול'. העוגה של פול הוכתרה לפני שנים אחדות כעוגה הלאומית של נורבגיה ובמקור נקראה
verdens beste
.למעשה פול, יליד נורבגיה בעצמו ומדינת נורבגיה, הכתירו את העוגה הזו לעוגה הטובה בעולם
:המתכון לעוגה המפתה מפורסם בספר הבישול החדש של פול שיצא השבוע לאור ונקרא

Sweet Paul Eat and Make: Charming Recipes and Kitchen Crafts You Will Love
:מרכיבי העוגה פשוטים וכוללים
חמאה
סוכר לבן
קמח לבן רגיל
אבקת אפייה
ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
חלב
שקדים פרוסים
שמנת מתוקה וחצי מקל וניל
העוגה נאפת כמחצית השעה בחום בינוני בתבנית מלבנית 20 על 30 ס"מ וממולאת בקצפת מתובלת בוניל
.טרם הכנתי את העוגה, וודאי שמדגדג לי.. תמצא הזדמנות נאותה להכינה, אולי לאחר חג הפסח
.מתכון מפורט לעוגה [קישור] וקרדיט לצילום


מקור הצילום


Sweet Paul Eat & Make -- Book Trailer from Sweet Paul on Vimeo.

:שלושים ותשע שאלות לפול


39 Questions with Sweet Paul from Sweet Paul on Vimeo. 

1 comment:

Miri said...

שלום חני,
לדעתי זו עוגה שנפוצה בחלקים מגרמניה ואוסטריה בשם " בליץ טורט". היא באמת טעימה מאד אבל לא הייתי מכתירה אותה כטובה בעולם. אפשר לפשט את דרך האפיה אם מחלקים את העיסה ל-2 תבניות ורק מעל אחת מהן מניחים את המרנג ועליו השקדים הפרוסים. כך אין צורך לחתוך את העוגה. תודה לך על בלוג ותיק ומעניין ועל כל המיובאים שלך. בברכה, מירי

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License