08 April 2014

**מוס איטלקי (5 מרכיבים) מריקוטה וקפה - Spuma di Ricotta al Caffè

את מוס הריקוטה והקפה האיטלקי הזה [קישור] פגשתי השבוע בפייסבוק. הקינוח נראה מפתה, מורכב מ- 5 מרכיבים ומוכן בחמש דקות. ההכנה פשוטה, אין צורך לבשל או לאפות (רק לקרר כשעה). הייתי חייבת לנסות בעצמי וזה הצליח !. כאן מובא המתכון כלשונו, לא שיניתי דבר. הקינוח מוסי, אלגנטי, בטעם קפה ומתיקותו עדינה. רוצו להכין, יתאים גם לחג הפסח
המתכון התפרסם במגזין המשובח סוואר בשנת 2008 ומבוסס על מנת קינוח המוגשת במסעדה האיטלקית השוכנת בקלבריה בשם
Dattilo 

מוס ריקוטה וקפה
הכמות: 6 מנות
:מרכיבים
חצי קילו גבינת ריקוטה = 2 קופסאות
כוס שמנת מתוקה = 250 מ"ל
שליש כוס סוכר לבן = 65 גרם
שתי כפות אבקת אספרסו או אבקת נס קפה
כף אבקת ג'לטין טהור
לקישוט: מעט שוקולד מריר מגורד
מעט קצפת

שישה רמקינים מקרמיקה או כלי הגשה קטנים אחרים
:אופן ההכנה
שמים את גבינת הריקוטה בבלנדר או במעבד מזון, מעבדים קצרות למרקם חלק. מעבירים לקערה גדולה. מניחים בצד
.במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר לקצפת רכה. מניחים בצד
.מרתיחים רבע כוס (60 מ"ל) מים
.בקערית קטנה מערבבים 2 כפות מהמים עם אבקת האספרסו
בקערית קטנה נוספת מערבבים את יתרת המים עם אבקת הג'לטין, לערבב עד להמסה מוחלטת של הג'לטין
.להוסיף לקערת הגבינה את תערובת האספרסו ולערבב
.להוסיף לקערת הגבינה את הג'לטין המומס, לערבב
.לקפל פנימה את הקצפת ב- 3 פעמים
.לצנן את המוס בקערה במקרר למשך שעה
.להעביר את המוס לשקית זילוף עם צנטר כוכב גדול. לזלף ל- 6 כוסיות או להעביר בכף
. לצנן את הקינוח כשעה במקרר
.לקשט בשוקולד מגורר. אפשר גם בקצפת




:את צינצנת הלימון הכבוש (מתכון חדש ומעניין המכיל כורכום וגם סוכר לצד המלח) נפתח ב 22.4.2014, עדכון- בהמשך .הנה מדגם משלבי ההכנה
עדכונים שוטפים בדף הפייסבוק


:הטריילר הרשמי של הסרט שף


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License