10 May 2014

*~~~~עוגיות קינמון - 6 מרכיבים וקערה אחת~~~~

נמצאו העוגיות שיפתרו לכם חלק מסימני השאלה היומיים : מה לאכול לצד ספל הקפה : עוגיות קינמון בצורת האות 'אס': קערה אחת , 6 מרכיבים פשוטים, לערבב עם מזלג בלבד. הכפילו כמויות, הן יפות נהדרות
עדכון קרקרים: החבר'ה כאן חטפו את הקרקרים, זה להיט. אין לנו (ואולי גם לכם) צורך בלרכוש קרקרים מהמוכן. הקרקרים נשמרים פריכים וטעימים כפי שהם (בשקית רוכסן אטומה, במטבח)עד שהם נגמרים. כמובן שניתן לגוון את הבצק במיני תבלינים יבשים לטעם. הנה המתכון


עוגיות קינמון
הכמות: 18 עוגיות גדולות
מרכיבים נמדדו /נשקלו במשקל ובכלי מדידה בינלאומיים
:מרכיבים
מאה גרם חמאה, רכה - בטמפרטורת החדר
שמונים גרם סוכר לבן
ביצה גדולה, בטמפרטורת החדר
מאה ושלושים גרם קמח לבן רגיל, מנופה
כפית אבקת אפיה, מנופה
כפית עד כפית וחצי קינמון איכותי
-
תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.בעזרת מזלג בקערה בינונית, להקרים היטב את החמאה והסוכר
.להוסיף את הביצה ולהערבב היטב
.בקערית נפרדת לערבב: קמח, אבקת האפייה ואבקת הקינמון
.להוסיף בבת אחת את תערובת הקמח לתערובת החמאה. לערבב בזריזות בעזרת המזלג
.לאחד לכדור בצק. לעטוף לצנן במקרר 30-40 דקות
:עיצוב ואפייה
.על משטח מקומח, לחלק את הבצק ל- 3 חלקים שווים
.להחזיר 2 חלקי הבצק למקרר ולעבוד עם שליש בצק אחד
על משטח מקומח , לחלק את שליש הבצק ל- 2 חלקים. לגלגל כל חלק לגליל בעובי עפרון לערך ואורך 30 ס"מ
.כל גליל בצק לחתוך ל- 3 חלקים, באורך 10 ס"מ כל אחד
.נשליש בצק נקבל 6 עוגיות
.להניח את מקלוני הבצק ברווחים גדולים על נייר האפייה בתבנית
.ליצור מכל גליל קטן צורה של האות אס
.לאפות בתנור החם 8-10 דקות או עד שהעוגיות זהובות היטב
.ליצור ולאפות עוגיות באותו האופן משני חלקי הבצק הנוספים. לשמור את הגלילים במקרר עד האפייה
.לצנן את העוגיות על רשת
.להעביר לצינצנת נאה
.העוגיות תשמרנה בחוץ כשבועיים
:העוגיות לפני ולאחרי האפייה



:המלצה טובה
.רכשתי השבוע מוצר טעים ואיכותי , סירופ קסיס תוצרת צרפת המכיל גם רכז דומדמניות שחורות
הסירופ נמכר בבקבוק מתכתי עם פייה נוחה לזילוף מפלסטיק ירוק בתכולה של 600 מ"ל
.הסירופ האדמדם מכיל סוכר, 30% מיץ פרי מרוכז ותוספים
[מיובא ע"י משה גלילי יבוא ושיווק ]. יצרן: טסר, קרול, צרפת
הסירופ יתאים לשתייה ,מדולל בסודה או מים (ריכוז 1:7 ) או לזילוף על מנות קינוח, עם יוגורט, על גלידה, לקוקטיילים ועוד
.המוצר יניב 5-6 ליטר שתייה
.המוכר ממנו רכשתי את בקבוק הסירופ (מעל 30 ש"ח) עדכן שהיה (ונגמר) גם סירופ בטעם מנטה של אותו היצרן
.פתחתי ,טעמתי, אהבתי ושמרתי במקרר
--
למי שטרם צפה: פיילוט לתוכנית בישול ישראלית בשנות ה-90 בהשתתפות ישראל אהרוני וחיים כהן

 

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog 

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License