10 May 2014

**לחם בציפוי שקדים וחמאה

לחם ושקדים
כיכר לחם עגולה וגדולה, עשויה מבצק שמרים מתקתק וקל הכנה, מצופה בשקדים, חמאה וסוכר זהוב. לאכול חמים וטרי


לחם בציפוי שקדים וחמאה
:מרכיבים
:לבצק
מאתים וחמישים מ"ל חלב
חמישים גרם חמאה
שתיים וחצי כפיות (=7 גרם) שמרים יבשים
ארבע מאות וחמישים גרם קמח לבן מיוחד ללחם, מנופה
שמונים גרם סוכר לבן
חצי כפית מלח דק

:לציפוי
חמישם מ"ל חלב
חמישים גרם חמאה
חמישים גרם סוכר דמררה זהוב
חמישים גרם שקדים מולבנים פרוסים
-
תבנית גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה

:אופן ההכנה
:הכנת הבצק
.בקלחת לחמם 100 מ"ל מכמות החלב עד שהחלב חם מאוד. להוסיף את החמאה, לבחוש להמסתה
.להוסיף לקלחת את יתרת כמות (150 מ"ל) החלב. להעביר לקערת מיקסר או קערה גדולה לערבוב ידני
.בקערה נפרדת לערבב את הקמח עם השמרים
.להוסיף את הסוכר והמלח לקערת המיקסר
.להוסיף לקערת המיקסר,  בהדרגה מתערובת הקמח והשמרים. בתחילה לערבב עם כף
.להוסיף יתרת הקמח וללוש לבצק חלק ואחיד בעזרת וו הלישה
.ללוש את הבצק ידנית או במיקסר כ- 10 דקות
.להעביר את הבצק לקערה, לכסות, להתפיח כשעה, להכפלת נפח הבצק

:כ- 20-30 דקות לפני תום ההתפחה, יש לחמם את התנור לחום 200 מעלות. כעת נכין את הציפוי
. בקלחת לחמם היטב את החלב
.להוסיף את החמאה והסוכר. להביא לרתיחה עדינה
.לבשל דקות אחדות על להבה נמוכה
.להסיר מהלהבה, להוסיף את השקדים הפרוסים

:עיצוב ואפייה
.להכות בבצק התפוח. להעביר למשטח רידוד. ללוש מעט. ליצור כדור בצק
.להעביר את כדור הבצק לנייר האפייה שבתבנית האפייה
.לשטח עם הידיים לעיגול בקוטר כ- 28 ס"מ
.למרוח את הציפוי על הבצק
.לאפות להזהבה כ- 20 דקות בתנור החם
.לחתוך למשולשים ולהגיש חם או פושר

.ניתן להקפאה בשקית הקפאה


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
ליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog 

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License