20 May 2014

**עוגת תפוחים מופלאה

הבוקר כתבתי שמלאכת האפייה מפרכת היא, אך מהנה וכייפית עד מאוד. חצי יום של אפייה (של כל מיני עוגות) בזמן שהשכן מהוועד קצת מפריע, רוצה להתייעץ, מתלונן על השכן האחר, מבטיח ש'מחר בבוקר' מסדרים את מה שצריך לסדר ויהיה גם ריסוס. הרגשת ניצחון קלה, לאחר לחץ מסויים שהפעלתי, מעורבות, זה אני. בתום סבב האפייה, קצת מותשת ועם הרגשת סיפוק וניצחון גדולה, אני עוזבת כאן את הבלאגן , הר הכלים, התבניות, הקערות, הלקקנים .. אורזת את עצמי במשהו קל ונחמד ומוסרת את כל המאפים (כמעט כולם) כולל עוגת התפוחים, ליקירתי, לכבוד מחר.יום מיוחוד מחר


כעת יקירתי הפיינשמקרית מתקשרת , "עוגת התפוחים נפלאה, משהו מיוחד ! "היא אומרת. "כבר טעמתי משולש קטן.." גל ענק של אושר וסיפוק עבר בי, ונותר
.ליצור בהצלחה עוגה חדשה, מקורית וטעימה כל כך, זה כייף. ובנוסף, העוגה גם יפיפיה
 עזבתי את יתר המטלות ואני משתפת אותכם קוראים יקרים בעוגת התפוחים הנהדרת הזו. המלצה חמה-רוצו להכין
למעלה : סידורי רבעי התפוחים בתבנית
הכנת הזיגוג :החלמון והסוכר

זיגוג השמנת החמוצה וקצף הביצים
זוהי עוגת תפוחים אירופאית. עוגה עשירה ועדינה. העוגה קלה להכנה ופחות שגרתית בהרכבה מעוגות תפוחים אחרות
.קחו בחשבון שהבצק מצריך קירור של שעה במקרר או פחות זמן, בפריזר
הרכב העוגה
בצק פריך דקיק
מלית מתפוחים, צימוקים ושקדים
זיגוג אפוי משמנת חמוצה וחלבונים מוקצפים
את העוגה אופים בשני שלבים: בשלב הראשון אופים את התפוחים המסודרים יפה על הבצק. בהמשך האפייה נמזוג על התפוחים (כבר חצי רכים) זיגוג עשיר ובהיר משמנת חמוצה ממותקת, חלמון וקצף חלבונים

העוגה לאחר האפייה הראשונה ולפני הזיגוג
עוגת תפוחים בציפוי שמנת - המתכון
:מרכיבים לבצק
מאה וחמישים (150) גרם קמח רגיל, מנופה
חצי כפית אבקת אפייה, מנופה
חמישים (50) גרם סוכר לבן
מאה (100) גרם חמאה קרה , חתוכה לקוביות
חלמון מביצה גדולה - לשמור את החלבון לציפוי השמנת
קורט מלח דק

:מרכיבים למלית התפוחים
שבע מאות וחמישים (750) גרם תפוחי עץ מסוג גרני סמיט - קשים וטריים =  5-6 תפוחים
שתי כפות צימוקים
ארבע כפות רום , לא תמצית
מיץ מחצי לימון גדול
ארבעים גרם (40) שקדים מולבנים, פרוסים דק

:מרכיבים לזיגוג
ביצה גדולה מופרדת , בטמפרטורת החדר
מאה עשרים וחמישה (125) מ"ל שמנת חמוצה 15%
ארבעים (40) גרם סוכר לבן
החלבון שנותר מהבצק
-
מעט אבקת סוכר או אבקת סוכר וניל
תבנית עגולה קפיצית 26 ס"מ, לרפד את תחתית התבנית בנייר אפייה
:אופן ההכנה
:הבצק
.בקערת מעבד מזון או בקערה לערבוב ידני, לערבב את הקמח, אבקת האפייה והסוכר
.להוסיף את קוביות החמאה, החלמון וקורט מלח
.לעבד קצרות לקבלת כדור בצק
.לעטוף את הבצק ולאחסן במקרר לשעה
:עיצוב ואפייה
.לחמם את התנור לחום גבוה 200 מעלות
.לצקת את הרום על הצימוקים. להניח למספר דקות
.לקלוף את תפוחי העץ. לחצות, לגלען ולחתוך כל חצי תפוח לשניים לאורך
.לשים את רבעי התפוחים בקערה. להוסיף מי ברז לכיסוי ומיץ מחצי לימון, להניח
.לשטח מעט את כדור הבצק. לרדד על משטח מקומח לעיגול הגדול בקוטרו במעט מתחתית התבנית
.להעביר את הבצק המרודד לתבנית. להדק לתחתית. לעצב שוליים לא גבוהים
.לדקור את תחתית הבצק עם מזלג
.לסנן את תפוחי העץ מהמים, לייבש קלות על מגבת נייר
.לחרוץ כל רבע תפוח במזלג, להעביר מזלג על הצד החיצוני של התפוח
.לסדר את רבעי התפוחים בצמידות על תחתית הבצק
לפזר על התפוחים את הצימוקים והשקדים. לטפטף מעל התפוחים את יתרת הרום שנותר בקערית הצימוקים
:לאפות את העוגה כ- 20 דקות בתנור החם. בזמן האפייה להכין את זיגוג השמנת
.בקערה בינונית לטרוף את הסוכר והחלמון
.להוסיף לקערה את השמנת החמוצה
.להקציף את 2 החלבונים לקצף יציב. לקפל אותם לקערה עם מלית השמנת החמוצה
.לצקת את הזיגוג על העוגה, למרוח באופן אחיד
.להחזיר את העוגה לתנור ולאפות כ -20 דקות נוספות
.לצנן את העוגה מעט, להפריד את דפנות התבנית
.מומלץ לאבק את העוגה באבקת סוכר
.להגיש את העוגה פושרת או קרה

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog 

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License