17/06/2014

עוגת אגסים מתובלת

שלושה אגסים, קינמון, פלפל אנגלי, זנגוויל, דבש או מולסה ועוד כמה מרכיבים טעימים חברו יחדיו בעוגה קטנת מידות וטעימה, שתתאים  לכם לקפה. כייף לפגוש בכל ביס חתיכת אגס ! . בנוסף, העוגה מדודת סוכר ושומן וקלה להכנה
עוגת אגסים ותבלינים
:מרכיבים
:לתבנית
כף חמאה מומסת או כף שמן רגיל
שתי כפות (אפשרי 3 כפות) סוכר חום
שלושה אגסים ירוקים או חומי קליפה, גדולים ונוקשים
מעט מיץ לימון
:לתערובת העוגה
כוס ורבע קמח רגיל= 180 גרם, מנופה
חצי כפית אבקת אפיה, מנופה
חצי כפית אבקת סודה לשתיה, מנופה
רבע כפית מלח דק
כפית קינמון טחון
חצי כפית ג'ינג'ר טחון
רבע כפית פלפל אנגלי טחון
שליש כוס סוכר לבן
שתי ביצים
חצי כוס ריוויון או יוגורט
רבע כוס דבש נוזלי או מולסה
שתי כפות (30 מ"ל) שמן קנולה
-
תבנית ריבועית 20 ס"מ
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות
.לרפד את תחתית תבנית האפייה בנייר אפייה. למרוח את הנייר בכף חמאה נמסה או בשמן, לפזר מעל את הסוכר החום
.לקלוף את האגסים. לחצות לאורכם. בעזרת כפית מיוחדת או סכין להסיר גלעינים. לחתוך קצוות
.להבריש את חלקם החיצוני של האגסים במעט מיץ לימון
לפרוס את חצאי האגסים דק, להשאיר את הפרוסות מחוברות בקצה אחד. לסדר את חצאי האגסים על הסוכר החום בתבנית. לאפות 15 דקות
.להוציא את התבנית מהתנור
:בקערה בינונית לערבב
.קמח, חומרי התפחה ותבלינים. לערבב לקערה את הסוכר
.בקערה גדולה נפרדת לטרוף : ביצים,יוגורט,מולסה (או דבש) ושמן
.להוסיף את התערובת היבשה לתערובת הביצים. לערבב קצרות
.לצקת את תערובת העוגה על האגסים האפויים, ליישר
.להחזיר לתנור ולאפות עוד כ- 25 דקות , עד שהעוגה זהובה היטב וקיסם הננעץ במרכזה, יוצא יבש
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog 

No comments:

assets Creative Commons License