18 June 2014

**כן, לא, שחור לבן - סהרוני השוקולד תפוז הטובים ביותר

סהרונים עם שוקולד
במטבח שלנו מתפשט ריח שוקולדי וזה נהדר. היום יש לנו את עוגיות הסהרונים הטעימות ביותר: שוקולדיות, פריכות במידה, מתוקות בדיוק כפי שצריך וגם, קלות וכייפיות להכנה
:-) !התאהבתי בהן, גם לכם זה עומד לקרות. רוצו למטבח



 
סהרוני שוקולד תפוז
הכמות: 60 עוגיות
:מרכיבים
זסט או גרידה מתפוז שלם
מאה גרם שוקולד מריר איכותי (70% מוצקי קקאו, רצוי שוויצרי) קצוץ דק- קל לקצוץ את השוקולד במעבד מזון
מאתיים גרם קמח לבן רגיל, מנופה
שישים גרם קורנפלור, מנופה
כפית אבקת אפיה, מנופה
מאה גרם סוכר לבן = חצי כוס
כפית או שתיים סוכר וניל, אמיתי
ביצה גדולה
מאה ועשרים גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
--
אבקת סוכר לקישוט העוגיות
--
תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה

.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
:קל להכין את בצק העוגיות במעבד מזון, אפשר גם ידנית
:בקערת מעבד מזון לשים
קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, סוכר וסוכר וניל, לערבב שניות אחדות. להוסיף את השוקולד הקצוץ דק, לערבב בפולס אחד
.להוסיף את הביצה, גרידת התפוז וקוביות החמאה
לעבד את כל המרכיבים יחד לקבלת בצק אחיד. אפשר לעבד עד קבלת פירורי בצק גדולים ואז, להעביר לקערה גדולה ולאחד לכדור בצק
.לצנן את הבצק במקרר למשך כ- 30 דקות
.להוציא את הבצק מהמקרר. לחתוך ל- 4 חלקים שווים
שני חלקי בצק להחזיר למקרר.ליצור מכל רבע בצק גליל עבה, לפרוס בעזרת סכין חדה ל- 15 פרוסות שוות
.לגלגל כל פרוסה לכדור. כל כדור לגלגל לגליל קטן באורך כ- 6 ס"מ. לקפל לסהרון
.לעצב את כל כדורי הבצק לסהרונים. להניח במרחקים לא גדולים על תבנית האפייה
.כל העוגיות יאפו במספר סבבים
.לאפות 14-16 דקות, להימנע מאפיית יתר
.להעביר לרשת לצינון
.כשהעוגיות פושרות לאבק באבקת סוכר
.להעביר לצינצנת אטומה



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog 

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License