21 September 2014

*~~~להכין פיצוחי עדשים קל להכנה ומפתיע~~~~

להכין בבית פיצוחים מעדשים

.זה קל, מהיר הכנה, טבעי והתוצאה מפתיעה
:את הניסוי שלי הכנתי ב'קטנה' עם כמות של רבע כוס עדשים יבשות משני סוגים
עדשים כתומות שלמות (להבדיל מעדשים חצויות הנמכרות בכל מרכול במארז סגור), אותן ניתן לרכוש בחנויות טבע במשקל
 

 
עדשים שחורות שהן קצת ירקרקות (ירוק כהה) ונקראות גם 'עדשים צרפתיות', אותן רכשתי במארז חצי קילו (10 ש"ח) ברשת טבע
:את העדשים יש לשטוף במים ולהשרות במי ברז (לכיסוי) למשך שעה

כעבור שעה יש לסנן מהמים (על מסננת צפופה). להניח על מגבות נייר (כפולות) ולייבש. מומלץ להניח גם מעל העדשים מגבת נייר לספיגת כל המים

כעת, יש לחמם מעט שמן צימחי (קנולה למשל) בכמות קטנה במחבת. גובה השמן יהיה מעט יותר מאשר לטיגון חביתה, כחצי ס"מ
.זירקו למחבת 2-3 עדשים. במידה ותשמעו תססססס... השמן חם מספיק
.יוצקים למחבת עדשים (לא את כולן בבת אחת) בשכבה שתכסה את תחתית המחבת
.בוחשים ללא הפסקה על להבה בינונית נמוכה משך 5-6 דקות
.העדשים המוכנות הופכות להיות פריכות
 

העדשים הצרפתיות (השחורות) יקבלו בתום הטיגון צבע חום ירקרק כהה

:העדשים הכתומות ישנו צבען לצבע צהוב

.יש לטגן כל סוג עדשים בנפרד
בעזרת כף מסננת להעביר את העדשים המטוגנות למגבת נייר שהונחה על צלחת
לבזוק מיד מלח אטלנטי או מלח גס לטעם

מומלץ לאכול חם או פושר
:מסקנות
.הריח במטבח בזמן הטיגון, נהדר
:שני סוגי העדשים טעימים לאחר הטיגון, בהבדל עיקרי
העדשים השחורות פריכות וקשות יותר, טעמן נהדר ויתאימו לבעלי שיניים בריאות וחזקות- על אחריותכם
העדשים הכתומות רכות הרבה יותר
:הערות
את שמן הקנולה ניתן להמיר בשמן זית או שמן חמניות
במידה ובכוונתכם לטגן כמות גדולה יותר של עדשים , יש להוסיף מעט שמן לאחר סבב טיגון ראשון ולדאוג לחמם את השמן בין כל סבב
ניתן לאכול כחטיף או לפזר בסלט ירקות


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014 
ליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License