26 September 2014

**~~~ כיסנים אפויים במלית תפוחי אדמה ובצל~~~~

.מאפים אישיים, נהדרים, טעימים להפליא שקל וכייף (מאוד) להכין
.בצק פריך, דקיק ומתפצפץ בפה ממולא במלית רכה וטעימה ממחית תפודים עם הרבה בצל זהוב
:הערות
.את הבצק קל ומהיר להכין במעבד מזון
.מומלץ להכפיל או לשלש את כמויות הבצק והמלית
ניתן להקפיא את המאפים לפני האפייה. להוציא מהפריזר הישר לתנור האפייה + להאריך את זמן האפייה ב 5-10 דקות
.יש להניח למאפים המוכנים דקות ספורות (5-7 דקות) לפני ההגשה
.הגישו את המאפים כתוספת או כארוחה קלה כשהם חמים/פושרים או מחוממים
-המתכון מבוסס (בעיבוד קל) על זה שהתפרסם בספר הבישול (הוצאה לאור- מאי 2014)
:The Beekman 1802 Heirloom Vegetable Cookbook
מקור צילום כריכת הספר
מאפים אישיים במלית תפוחי אדמה ובצל
כמות: 8 יחידות
:מרכיבים לבצק
כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן רגיל
שתי כפיות סוכר לבן
רבע כפית מלח דק
מאה גרם (100) חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
חצי כוס (120מ"ל) יוגורט- מומלץ יוגורט יווני/בלקני
:מרכיבים למלית
כף שמן זית
חמישה עשר גרם (כף) חמאה
שני בצלים גדולים קלופים וקצוצים דק = 2 כוסות מדידה בצל קצוץ
תפוח אדמה גדול = 280 גרם לפני קילוף, לקלוף ולפרוס דק- לא דק מדי
שתי כפות יוגורט לבן- יוגורט יווני/בלקני
שלושת רבעי כפית מלח אטלנטי או מלח דק לטעם
:למריחה
ביצה גדולה טרופה במזלג עם כף מי ברז

לקישוט- לא חובה: מעט פרג שלם או שומשום
תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה

:אופן ההכנה

:הכנת הבצק
.לשים את הקמח, הסוכר והמלח במיכל מעבד הזמון. לערבל לרגע ולעצור
.להוסיף את חתיכות החמאה. לערבל עד קבלת תערובת פירורית
.להוסיף את היוגורט ולעבד קצרות לקבלת בצק
.להעביר את הבצק למשטח מקומח. לחלק ל- 4 חלקים שווים
לעטוף כל חלק בניילון נצמד/נייר סנדוויץ'. לאחסן את הבצק בקירור לשעה/שעה וחצי או גם ליממה שלמה- או להקפיא עד 3 חודשים במקפיא
:הכנת המלית
.במחבת גדולה על להבה בינונית, לחמם את השמן והחמאה
להוסיף את הבצל הקצוץ, להנמיך את הלהבה לבינונית נמוכה ולבשל כ- 25 דקות בבחישה תכופה עד שהבצל מתרכך ומזהיב
בינתיים, בקלחת/סיר קטן עם מים רותחים מומלחים מעט, לבשל את פרוסות תפוחי האדמה כ- 10 דקות או עד לריכוך
.לסנן ממי הבישול, להעביר לקערה בינונית. למעוך למחית
.להוסיף לקערת מחית התפודים - את הבצל המוזהב, היוגורט והמלח
.אני מתבלת את המלית גם במעט פלפל שחור גרוס טרי
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני נמוך 160 מעלות
.להוציא חלק אחד בצק מהמקרר, את יתר חלקי הבצק לשמור בקירור
.לרדד על משטח מקומח קלות למלבן בגודל 30 ס"מ על 12.5 ס"מ
.לחצות את הבצק באמצע לקבלת 2 מלבנים בגודל 15 ס"מ על 12.5 ס"מ
.למרוח רבע כוס מלית על חצי מלבן, להשאיר שוליים של 1.5 ס"מ ללא מלית
.להבריש את השוליים במים. לקפל לכיסן
.להכין באופן זה את כל יתר הבצק. להניח את המאפים בשתי שורות על נייר האפייה שבתבנית
.לחרוץ מעט חריצים על פני הבצק
.להבריש בזיגוג הביצה
.אני פיזרתי מעט פרג שלם
.לאפות כ- 35 דקות בתנור החם, או עד שהמאפים זהובים היטב (זהוב-חום) ופריכים
.בעדינות להעביר לרשת ולצנן 5 דקות לפני ההגשה

נ.ב
-אל תגלו לאף אחד מהסועדים שלי
..שחכתי לחרוץ את המאפים לפני האפייה... וגם מרחתי את המלית הטעימה על כל המלבן ולא על חציו
..כעת יש סיבה טובה להכין שוב


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License