27 October 2014

ריבת בטטה וג'ינג'ר - מעדן

.הבייבי בטטות שלי הביטו בי בכל רגע שנכנסתי למטבח, הבטתי בחזרה ועדיין לא ידעתי מה אעשה בהן
ימים עברו, הבטטות הקטנות והיפות (בטטת תמיד יפות הן) המשיכו לפאר בשקט את שולחן האוכל. אתמול זה קרה, שתי בטטות שימשו אותי להכנת ריבה. כעת, ממתינות להן עוד 12 בייבי בטטות
 
 
הכנת ריבת הבטטות ובישולה קצרים יחסית ואף קצרים מזמן בישול ריבה אחרת. התוצאה מדוייקת ונהדרת. מתקבלת ריבה חלקה בצבע כתמתם. למרוח על לחם ? בשביל מה יש כפיות בבית
?איך מכינים ריבת בטטות
.קולפים בטטות ומבשלים אותן שלמות במים רותחים לריכוך. במידה והבטטות קטנות, זמן הבישול יארך דקות ספורות
!מסננים מהמים, מועכים למחית חלקה. מוסיפים סוכר ומבשלים לאט. מוסיפים מעט ג'ינג'ר ומבשלים 6-10 דקות נוספות. זהו, יש ריבה
 
 
.מומלץ להכפיל כמויות. לצקת את הריבה לצינצנות יפות ולהגישן כמתנה מהמטבח ..ממש מושלם גם לימות הסתיו
!וכן, הג'ינג'ר מורגש.. והו, כמה שזה טוב
 
 
ריבת בטטה וג'ינג'ר
הכמות: 300 גרם ריבה
:מרכיבים
מאתיים ושמונים (280) גרם בטטה עם הקליפה, לערך 2 בטטות קטנות
מאתיים וחמישים (250) גרם סוכר לבן= כוס ורבע
חתיכת ג'ינג'ר טרי, באורך 2 ס"מ או כפית- לגרד דק
 
:אופן ההכנה
.לקלוף את הבטטות, לשים בסיר בינוני, למלא במים רותחים. לבשל לריכוך, כ- 10 דקות
.לסנן את הבטטות מהמים. למעוך למחית חלקה
לשקול את מחית הבטטה ולהשתמש באותו משקל בסוכר לבן. אם המחית שוקלת 250 גרם, לשים- 250 גרם סוכר לבן.לשים את המחית והסוכר בסיר/קלחת. לבשל לרתיחה על להבה נמוכה להמסה. לבחוש לעיתים תכופות
.להוסיף לסיר את הג'ינג'ר המגורד, להנמיך את הלהבה ולהמשיך לבשל בבחישה תכופה עד לדרגת סמיכות רצויה , 6-10 דקות
.להעביר לצינצנת מעוקרת. לאחר צינון לשמור במקרר
 
 


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License