10 November 2014

*~~~מרק גזר, טעים וקל הכנה~~~

גזר. גזר
מגוינת' (פאלטרו) למדתי להכין את מרק הגזר החדש הזה. המתכון נשלח לכל המנויים על הניוזלטר שלה יחד עם צילומי בגדים סתויים ומנות אוכל בריאות נוספות
 
 
הגברת קראה למרק הזה, מרק גזר צלוי ולי קרץ הצבע הכתום הנקי והיפה הזה ולא התאפקתי זמן רב, כהרגלי. קפצתי לקניות, ביום הפחות מתאים בשבוע לרכישת ירקות, העיקר, שבתי גם עם מארז גזר כוסברה לצערי (ראו מתכון גאוני בהמשך השבוע) לא היתה בנמצא
המרק מורכב בעיקר מגזר ושלושה מרכיבים נוספים (מים או ציר עוף לא נחשבים, נכון?). המעניין במרק הדל קלוריות הזה, שהוא מורכב מגזר בשני אופני הכנה- מחצית נצלת בתנור, המחצית השנייה מבושלת לדקות ספורות בסיר עם נוזלים, ג'ינג'ר, בצל ושום. אין צורך בטיגון, המרק נטחן עם הגזר האפוי והמבושל. זמן ההכנה קצר והריח טרי וטוב. על הצבע כבר דיברתי

 
ובכלל, להוציא את התבנית הזו עם הגזר האפוי, נגיס, מתובל במלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי ושמן זית משובח.. היה לא קל להתאפק ולנשנש אחד אחד, ישר מהתבנית, הצלחתי להתאפק
 
 
שיניתי מעט את המתכון המקורי, הייתי חייבת להפחית 2 כוסות מהנוזלים(גוינת', 6 כוסות נוזלים זה טו מאץ') הוספתי עוד גזר... יצא יופי , כמעט 100% גזר והמקפיא זכה גם במנה נדיבה לימים אחרים, קרירים ופחות כתומים
 
 
מרק גזר
הכמות: 4 מנות
:מרכיבים
שמונה מאות (800) גרם גזר, לקלוף ולחתוך לפרוסות עבות- (כל גזר לחתוך ל 7-8 פרוסות)
מעט שמן זית לזילוף על הגזר שבתבנית
ארבע עד 4.5 כוסות ציר עוף או ציר ירקות או מים
חתיכת ג'ינג'ר טרי, באורך 2.5 ס"מ , לקלוף ולקצוץ גס
בצל קטן קלוף וקצוץ
שתי שיני שום גדולות קצוצות גס
-
 
להגשה : שמן זית ופלפל שחור גרוס טרי
:אופן ההכנה
.לחלק את הגזר החתוך לשני חלקים
מחצית אחת, להניח בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. לתבל במלח (אטלנטי) ופלפל שחור גרוס טרי לבזוק על הגזר שמן זית, לערבב מעט
לאפות את הגזר בתנור/טוסטר אובן בחום בינוני גבוה 190 מעלות כ- 20 דקות. לערבב את הגזר מדי פעם במהלך האפייה
.להוציא מהתנור כשהגזר התרכך והוא מעט שחום ומקורמל
.אפשר לשמור את השמן הנותר על נייר האפייה לבזיקה על המרק המוכן
.בזמן שהגזר נאפה, לצקת לסיר את ציר המרק/המים, להביא לרתיחה עם הג'ינג'ר, הבצל והשום
.להנמיך את הלהבה, לכסות את הסיר ולהמשיך לבשל 5 דקות לריכוך הבצל
.להוסיף את הגזר הנותר, להמשיך לבשל 5-10 דקות, עד שהגזר מתרכך קלות אך לא לגמרי
.לכבות את הלהבה. להוסיף את הגזר האפוי לסיר המרק . להניח למרק החם למשך כ 10 דקות
.לטחון את המרק בעזרת בלנדר מוט או בבלנדר למירקם חלק. לתקן מליחות
.לחלק את המרק למנות
:להגשה
.לזלף על כל מנה שמן זית. לבזוק פלפל שחור גרוס טרי. הוספתי מעט שמנת חמוצה
 

לכתבת הזכוכית 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License