18 November 2014

שידוך שכזה - מאפה פרחי ברוקולי וכרובית בציפוי פירורים פריך

.שידוך שכזה: מאפה ברוקולי וכרובית. מומלץ לאכול חם מהתנור כשגבינת הפרמזן נמסה וציפוי הפירורים שחום ופריך
.מאפה ירק וגבינה היכול להתאים כמנת תוספת או לארוחת הערב. לאכול חם, מיד בתום האפייה
:הערות לפני שמתחילים

פירורי לחם- אפשר להשתמש בפירורי לחם מוכנים או בפירורי פאנקו. אני השתמשתי בפיתה מקמח מלא שחיממתי בטוסטר אובן עד שהתייבשה ואז טחנתי לפירורים במעבד מזון קטן. בזכות הקמח המלא, הציפוי על המאפה שלי כהה יותר
תבלינים- מלבד מלח, מומלץ לתבל את המאפה באיזה תבלין אהוב. לטעמי אבקת שום, פלפל שחור גרוס טרי ותערובת תבלינים 'איטלקית' תתאים
הירק- כרובית וברוקולי: ניתן להשתמש בירק קפוא. לפני ההכנה, יש להפשיר ולחתוך לחתיכות בגודל נגיסה. במידה ומשתמשים בירק טרי, לחתוך לפרחים גדולים ולבשל קצרות במים רותחים באופן הזה: למלא סיר גדול עם מים רותחים או להרתיח מים בסיר. להוסיף קודם את חתיכות הכרובית ולבשל 2-3 דקות. כעת להוסיף את פרחי הברוקולי ולבשל עוד כ- 3 דקות. להעביר למסננת. כשאפשר, והירק פחות חם, לחתוך לחתיכות בגודל נגיסה
.חלב או שמנת לבישול? , תלוי בכם - השתמשתי בחלב 3%. אפשר להשתמש בחלב או חלב מעורב בשמנת לבישול 10-15% שומן
.גבינה- הוספתי גבינת קוטג' 5% ליצירת מאפה דל קלוריות (יחסית). לגיוון, החליפו את גבינת הקוטג' בגבינת שמנת באותה הכמות
.נותר מאפה? אחסנו במקרר בתבנית מכוסה או בקופסא. לפני ההגשה, חממו בחום בינוני 10-15 דקות


מאפה כרובית וברקולי בציפוי פריך
הכמות: 4-6 מנות
:מרכיבים
:לציפוי
חצי כוס פירורי לחם יבש
שתי כפות גבינת פרמזן מגוררת
שלושים גרם חמאה מומסת, אפשר להשתמש בחמאה מלוחה
מעט מלח
תבלין נוסף לבחירה- אבקת שום למשל

:למאפה
כ- 400 גרם ברוקולי - המשקל לאחר הרחקת הפחת, לחתוך לפרחים גדולים
כ- 400 גרם כרובית - המשקל לאחר הרחקת הפחת, לחתוך לפרחים גדולים
שלושים גרם חמאה
בצל גדול, קצוץ דק
שתי כפות קמח לבן
חצי כפית מלח או יותר לפי הטעם
אבקת שום/תבלין נוסף/אחר לבחירה
פלפל שחור גרוס טרי
כוס ורבע חלב = 300 מ"ל
רבע כוס גבינת פרמזן מגוררת
מאה גרם גבינת קוטג' או גבינת שמנת
-
תבנית קטנה: קרמית או אחרת במידות (לערך) 28 ס"מ על 22 ס"מ, לשמן את התחתית והדפנות

:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
:הכנת ציפוי הפירורים
.בקערה קטנה מערבבים את פירורי הלחם, גבינת הפרמזן, החמאה, המלח ותבלין
:הכנת המאפה
.לחתוך את הכרובית והברוקולי החלוטים לחתיכות קטנות, בגודל נגיסה
.במחבת גדולה או סיר, להמיס את החמאה
.להוסיף את הבצל הקצוץ. לבשל לריכוך, בבחישה מדי פעם, משך  5-6 דקות
.לבחוש למחבת את הקמח, מלח, פלפל שחור גרוס, אבקת שום/תבלינים לטעם
.לצקת למחבת את החלב, לבחוש ולבשל עד שהתערובת מבעבעת (קרמית) ומסמיכה
.להוסיף את גבינת הפרמזן וגבינת הקוטג' לערבב ולבשל להמסת הגבינות
.להוסיף את הכרובית והברוקולי, לערבב דקה. להסיר מהאש
.להעביר הכול לתבנית המוכנה. לפזר מעל את תערובת הפירורים
.לאפות בתנור החם כ- 40 דקות או עד שהמאפה זהוב היטב והוא מבעבע
.מומלץ להגיש חם

למעלה: המאפה לפני האפייה ולפני פיזור ציפוי הפירורים


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License