29 November 2014

**קינוח נפלא : פנקוטה שוקולד מריר ואספרסו

זה קרה לעת ערב. הוא שאל אם יוכל לטעום מהפנקוטה שוקולד קפה שלי וגם לקבל אקסטרא קצפת, ככה בצד
.הנהנתי בהנאה גלויה וניגשתי למטבח
מביטה בו אוכל, כפית אחת כפית. ממתינה למוצא פיו. מתמוגגת מכל מילה. ואתם קוראי היקרים, הכינו וטעמו גם כן: הפנקוטה הזו קלה להכנה מאין כמותה, במתיקות עדינה. מעדן של ממש שיאכיל 8 אנשים שאוהבים את המתוק שלהם באריזה קטנה, כהה ושוקולדית



 
פנקוטה שוקולד מריר ואספרסו
הכמות: 8 מנות
:מרכיבים
כוס ורבע חלב
כפית וחצי אבקת ג'לטין טהור
כוס (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32%
רבע כוס סוכר לבן = 50 גרם
קורט מלח דק
כפית אבקת אספרסו או כפית אבקת נס קפה
כפית תמצית וניל
מאה גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו, קצוץ דק, בעזרת סכין
--
לקישוט: מעט קצפת נוספת, ממותקת קלות + שוקולד מגורר
כלי הגשה: 8 רמקינים/קעריות הגשה בתכולה של 60-80 מ"ל כל אחד
 
:אופן ההכנה
:הג'לטין
לצקת 1/4 כוס חלב קר (מכמות החלב הכולל) לקערית קטנה. לפזר מעל את אבקת הג'לטין. לא לערבב. להניח ל- 10 דקות
.לאחר 10 דקות, לערבב את הג'לטין בחלב, להניח בצד
:בישול הפנקוטה
.לצקת לסיר את יתרת החלב, השמנת המתוקה, הסוכר וקורט מלח. לערבב להמסת הסוכר
.לבשל ולהביא לרתיחה על להבה בינונית
.להנמיך את הלהבה, להוסיף את אבקת האספרסו או אבקת הנס קפה, לבחוש עד שהיא מעורבת היטב
.בזמן שהקרם רותח בעדינות, להוסיף את תמצית הוניל והשוקולד הקצוץ
.להמשיך לבשל על להבה נמוכה, בבחישה מתמדת עד שהשוקולד מעורב היטב והקרם חלק וקטיפתי
.להסיר מהאש. לבחוש פנימה את הג'לטין המומס. לערבב היטב
.[במידה ונותרים גרגירי קפה, אפשר להעביר את הקרם דרך מסננת]
.לחלק את הקרם לרמקינים. לכסות ולצנן על השיש עד שפושר
.לצנן במקרר 4-5 שעות לפני ההגשה או למשך כל הלילה. בזמן זה הפנקוטה תתמצק
:הגשה
.קצפת מעל ושוקולד מריר מגורר


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License