10/12/2014

*חדשות מזון :10.12.14-שוק אוכל נייד, מירקות לצעצועים, מעדן סולת ועוד

שוק אוכל נייד על גלגלים - קנדה
בטורנטו, הוסב אוטובוס ששימש להסעות ילדים לשוק אוכל נייד על גלגלים. בכוונת המיזם (הלוואי אצלנו בארץ!!) להביא מזון טרי ומגוון לשכונות מעט מרוחקות בהן פחותה הנגישות למזון איכותי
:ושם הפרוייקט, מצויין, לא פחות
The Mobile Good Food Market
.האוטובוס אטרקטיבי,מעוצב ומצוייד היטב במדפים, ומיכלים המלאים בתפוחי עץ טריים, תפוזים, תרד, ברוקולי ומגוון טרי נוסף
.הרכישה יכולה להתבצע מחוץ או בתוך האוטובוס וקיימת גם נגישות לנכים

מקור הצילום
מקור וצילומים
:כך זה עובד
 


צעצועים שמחים מירקות
.מלפפון על גלגלים , מכונית עשויה מגזר, מטוס מחציל או תפוח אדמה, הליקופטר ? רק תבחרו
:חנות פריזאית [לינק] יצרה פרוייקט מעניין הנקרא
Open Toys
.בעזרת חלקים מודפסים הניתנים להורדה חופשית, ילדים (וגם מבוגרים) יכולים ליצור צעצועים מקוריים
.ניתן להוריד קבצים דוגמאות (בחינם) ולהדפיסם בכל מדפסת תלת מימד. חמישה עשר החלקים הופכים ירקות משעממים לצעצועים יפים
הרעיון המקורי נולד בקיץ 2013, על ידי מעצבת ספרדיה ותוכנן להיות מיושם על עץ או פקקי שעם ולאו דווקא על ירקות. הניסיון לחבר חלקים לעץ או לשעם ללא אביזרים נוספים, לא צלח. הירקות זמינים, בטוחים לשימוש ורכים מספיק בכדי להצמיד להם אביזרים
...הצעצועים המוכנים ניתנים לשטיפה במים לא חמים מדי, והי, מהירקות אפשר להכין תבשלים, גם ולא רק צרפתיים
:החנות
leFabShop
להורדה חינמית של 15 הדגמים - לחצו כאן
להוראות הרכבה חינמיות  - לחצו כאן
.חשבון הטוויטר של החנות
:שם המעצבת
Patricia Urquiola
:תכנון/ביצוע
 Thomas Thibault

מקור הצילום
מקור ופרטים
:טעימות רוזה בניו זילנד



ארה"ב - העתיד קרוב, עוד רגע כאן



מעדן סולת מתובל

.בטעם וניל/אניס מעודן
? איך מכינים
.ל 4-8 מנות הגשה
הכמות תספיק ל- 8 רמקינים/כוסיות בתכולה של 60 מ"ל או 4 כוסיות גדולות יותר
לסיר/ קלחת גדולה לצקת חצי ליטר חלב + 200 מ"ל שמנת מתוקה
להוסיף חצי מקל וניל חצוי, כוכב אניס שלם או שניים ומעט גרידת או זסט לימון
לבשל ולהביא לרתיחה איטית. להנמיך את הלהבה ולבשל 10-12 דקות על להבה קטנה ונמוכה ברתיחה איטית
.להרחיק את מקל הוניל וכוכב האניס
להוסיף לסיר רבע כוס סוכר לבן (50 גרם) + חצי כוס סולת פחות כ- 2 כפות (75 גרם). להמשיך לבשל בבחישה עד שמסמיך
.לחלק בין כלי ההגשה
.לקשט במעט סוכר זהוב או סוכר חום כהה כשעדיין חם
אפשר להגיש חם, פושר או קר, בקישוט -לא חובה קצפת מעט ממותקת
 

No comments:

assets Creative Commons License