17 December 2014

*קציצה שכזו ! - קציצות דג סלמון, תפודים ובצל ירוק

דג סלמון. סלמון
הפתעה בצלחת ! קציצות מדג סלמון עם הפתעות בפנים . מעט מרכיבים, טעימים אחד אחד בקציצות שמנמנות(בגודלן) קלות להכנה, בריאות וומשביעות מאוד, כולנו בדקנו
קציצות הסלמון מורכבות בעיקר מדג סלמון (דג טרי או דג קפוא שהופשר) תפוחי אדמה מבושלים ובצל ירוק בשפע
. הקציצות נהדרות כשהן חמות ורכות


:מילה על המרכיבים
דג הסלמון - רצוי להשתמש בפילה מדג סלמון. הפילה נקי מאידרות (עצמות הדג) וקל וטעים לבשל איתו. אני השתמשתי בחלק ממארז הנקרא: "נתחי פילה סלמון קפוא" של יצרנית גדולה. המארז (500-700 גרם) מכיל 100% דג סלמון ללא תוספים. במידה ואתם משתמשים בדג הקפוא, הפשירו אותו במקרר למשך הלילה או מספר שעות טרם הכנת הקציצות. אין להקפיא מחדש דג שהופשר
בצילום: נתח פילה סלמון מופשר
תפוחי אדמה - בישול תפוחי האדמה מהיר. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות גדולות ומבשלים 10 דקות לאחר הרתיחה. מסננים את התפודים ממי הבישול ומחזירים לסיר לדקותיים על מנת שיתייבשו מעט. מועכים למחית (לא חלקה, להשאיר מעט גסה) ומניחים בקערה. מעל המחית מפזרים את דג הסלמון שבושל בנפרד במים למשך כ- 5 דקות



בצל ירוק - בצילום למטה, זהו רק חלק מהבצל הירוק שהוכנס לקציצות שלנו. הבצל מוסיף טעם וצבע ומתרככך לגמרי בזמן הטיגון. אנו נעשה שימוש בכל חלקי הבצל, הן הירוק והן בלבן. את הבצל נפרוס דק מאוד. השאירו מספר פרוסות בצל- מהחלק הירוק, לקישוט המנה


גרידת/זסט לימון: השתמשו בחצי לימון רצוי אורגני או יותר (לימון בינוני שלם) לפי הטעם. הזסטים מוסיפים ארומה טעימה לקציצות. מומלץ להגיש את הקציצות עם פרוסות לימון ובזיקה קטנה של מיץ לימון סחוט טרי

בצילום: הקציצות לפני הטיגון
.פירורים- בפירורים נטבול את הקציצות לפני הטיגון. השתמשו בפירורי פנקו - ללא תיבול נוסף או בפירורי לחם
פירורי הלחם חשוב שלא יהיו דקים במיוחד ורצוי עם מרכיבים טבעיים/מינימום תוספים. השתמשו בפירורים תוצרת בית או הקנויים ומחברה מוכרת. אני השתמשתי (זו לא פרסומת) באלו של "אסם" הנקראים פירורית מתובלת (רכיבים טבעיים בלבד) המכילים בנוסף לקמח חיטה גם ירקות מיובשים


טיגון הקציצות- הטיגון יהיה במעט שמן. טיגנתי קציצות במחבת בשני סבבים כשלכל סבב השתמשתי ב- 2 כפות שמן קוקוס חצי מוצק. אפשר להשתמש גם בשמן צמחי או תערובת שמנים (לא שמן זית טהור). הטיגון מהיר יחסית, כשתי דקות מכל צד
קציצות סלמון, תפודים ובצל ירוק
הכמות: 8-9 קציצות
:מרכיבים
חצי קילו תפוחי אדמה, לקלוף ולחתוך לקוביות גדולות
ארבע מאות גרם פילה סלמון טרי או מופשר, ללא העור
ארבעה בצלים ירוקים- החלק הלבן והירוק, פרוסים דק
זסט או גרידה מחצי לימון או יותר לטעם
ביצה גדולה
מלח לטעם
פלפל שחור גרוס טרי
:לציפוי
חצי עד 3/4 כוס פירורי פנקו או פירורי לחם - לא מהסוג הדק
:לטיגון
ארבע כפות שמן קוקוס חצי מוצק או כ- 1/4 כוס שמן צמחי
:להגשה
חתיכות לימון

:אופן ההכנה
.לשים את קוביות תפוחי האדמה בסיר קטן/קלחת ולכסות במי ברז
.להביא לרתיחה על להבה בינונית גדולה. לבשל כ- 10 דקות לריכוך
לסנן את התפודים ממי הבישול, להחזיר לסיר ולייבש מעט למשך דקה או שתיים. למעוך למחית מעט גסה ולשים בקערה בינונית
להעביר את פילה הסלמון למחבת. לכסות במי ברז ולבשל עד לרתיחה. להמשיך לבשל על להבה בינונית ללא מכסה משך כ- 5 דקות. בזמן הבישול מומלץ להפוך פעם אחת לפחות את הדג שבמחבת. הדג צריך להיות מבושל לגמרי. להוציא מהמים בכף מסננת
.לפורר את הדג מעל פירה התפודים
להוסיף לקערה - פרוסות בצל ירוק (החלק הלבן והירוק), זסטים של הלימון, ביצה, מלח (אטלנטי או רגיל) ופלפל שחור גרוס טרי
.לערבב הכול בכף. הערבוב יהיה מועט
לשים חלק מהפירורים בצלחת עמוקה. לחלק את תערובת הקציצות ל- 8 או 9 חלקים. ליצור קציצות לא עבות מדי.לטבול מכל צד בפירורים
לחמם את השמן במחבת בינונית על להבה בינונית. להוסיף לשמן החם 4- 5 קציצות. לטגן להזהבה טובה כ- 2 דקות מכל צד
.לטגן את יתרת הקציצות - מומלץ להוסיף מעט שמן נוסף

:הצעת הגשה
.מומלץ להגיש את הקציצות חמות עם פרוסות לימון דקות ובזיקה של מיץ לימון
.להגיש עם חמוצים או כבושים ביתיים ומיונית


?אז איך אפשר שלא



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

3 comments:

melanie b said...

זה נראה ממש טעים למען האמת...!!

חנה said...

הקציצות יצאו ממש טעימות! תודה רבה! אפילו מי שלא אוהב דגים אצלנו , לקח הפעם תוספת:)
אגב, שכחתי את הגרדית לימון ובכל זאת יצא מוצלח!

Chanita Harel חני הראל said...

תודה רבה חנה

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License