31 December 2014

**~~מתכון ללחמניות הבייגלה הקלות בעולם ~~~

.ערב אפייה בבית. ריח של לחמניות טריות במטבח
אני מעצבת בעדינות כל לחמנייה, מבשלת בסיר מים גדול, מברישה בחלבון ומפזרת שפע שומשום מעל. נהנת כל כך ומרגישה הכי הכי, דווקא ביום האחרון של השנה, קודנדיטורית לרגע או אולי הרבה יותר מזה. צעירה, צעירה.. :-), וכבר אופה כבר 40 שנה
.הצילום שכאן צולם הלילה בנייד.. מחר יהיה כאן צילום מואר קצת יותר

:הבטחתי צילום, אז הנה הוא, הלחמניות האחרונות שנותרו


.הלחמניות הללו קטנות יחסית, עשויות בצק שמרים שקל להכין, כייף לעצב וטעים לאכול. תוך הלחמנייה רך וקרומה פריך
.הבצק עובר התפחה אחת בלבד למשך כשעה, מעוצב חיש קל ללחמניות, מבושל קצרות במים, מצופה ונאפה בתנור חם
.המתכון מדוייק על הגרם והמ"ל, אל תשנו דבר. יתקבלו 12 לחמניות שטעים לאכול חמות מהתנור או להקפיא לימים אחרים
: לגיוון
החליפו את ציפוי השומשום בפרג שלם טרי
לחמניות בייגלה
הכמות: 12 לחמניות קטנות
:מרכיבים
חמש מאות גרם קמח לבן רגיל, מנופה
כוס מים חמים = 250 מ"ל
ביצה אחת גדולה טרופה קלות
שבעה גרם שמרים יבשים = 2.5 כפיות מדידה או 15 גרם שמרים טריים
שתי כפיות מלח דק
כפית סוכר לבן
כפית שמן זית
--
לבישול : סיר (4 ליטר) מלא במים רותחים - הבייגלה מבושלים קצרות משני הצדדים במים ללא תוספים
--
:לציפוי
חלבון מביצה גדולה טרוף מעט במזלג
כפות (4 כפות לערך) אחדות שומשום- כ 30 גרם
:אופן ההכנה
.בקערת מיקסר (עם וו לישה) או בקערה גדולה לערבוב ידני לערבב את הקמח והמלח
בקערית קטנה להמיס את השמרים בחצי כוס מים חמים (מכמות המים). להוסיף את הסוכר, לערבב להמסת השמרים. אין צורך להתסיס
להוסיף את תערובת השמרים לקערת המיקסר. להוסיף את הביצה הטרופה, כפית השמן ויתרת המים החמים
.ללוש הכול (במיקסר/ידנית) לבצק חלק וגמיש במשך 10-15 דקות
.להעביר לקערה ולהתפיח להכפלת הנפח, כשעה
:עיצוב, בישול ואפייה
. לחמם תנור לחום גבוה 220 מעלות
.לרפד תבנית גדולה ושטוחה בנייר אפייה
.למלא סיר בינוני במי ברז, להביא לרתיחה על להבה בינונית או לצקת לסיר מים רותחים
.להעביר את הבצק למשטח רידוד, אין צורך לקמח. לשטח מעט את הבצק ולחתוך ל- 12 חלקים שווים
.לגלגל את כל חלקי הבצק לכדורים. עם היד, לשטח מעט כל כדור
.בעזרת האצבע לעשות חור במרכז כדור הבצק. להרחיב מעט את החור לקבלת צורה של בייגלה
.כעת נבשל את הלחמניות במספר סבבים
להכניס לסיר המים הרותחים (רתיחה עדינה) 3 לחמניות. לבשל 20 שניות (לשים סטופר), להפוך בעדינות כל לחמניה ולבשל 20 שניות מצידה השני
להעביר את הלחמניות (כל אחת בנפרד) בעזרת כף מסננת למגבת מטבח נקייה או מגבת נייר עבה. להניח מעט לייבוש
להמשיך לבשל באופן זה את כל הלחמניות. לאחר שהתייבשו על המגבת (דקות ספורות) לסדר בתבנית האפייה. אין צורך לרווח את הלחמניות שבתבנית
.להבריש את הלחמניות בחלבון הטרוף. לפזר מעל כל לחמניה שומשום
לאפות את הבייגלה בתנור החם 15-20 דקות עד להזהבה עמוקה. אני אוהבת להפעיל לסירוגין את הטורבו
.להעביר את הלחמניות לרשת לצינון קל
.הלחמניות עוברות נהדר הקפאה. שמרו במקפיא עד מספר שבועות בשקית הקפאה
-
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog 

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License