01/01/2015

**עוגת שיש שוקו תפוז, רכה וטעימה - 1.1.2015 שנה טובה

פותחים שנה עם עוגת הבית: עוגת שיש. שוקו. תפוז
.עוגה רכה וטעימה היא עוגת השיש שלנו. בטעם שוקו תפוז עם תוספת קטנה ומפתיעה בבצק 
.כל פרוסת עוגה מתקבלת בדוגמא שונה של שיש


עוגת שיש שוקו תפוז
:מרכיבים
מאה וחמישים גרם חמאה רכה
כוס סוכר לבן= 200 גרם, אפשר להפחית כף/שתיים ולהשתמש ב 170 גרם סוכר
ארבע ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
שלוש כפות שמן זית
מאתים ושלושים גרם קמח לבן מנופה
שתי כפיות אבקת אפייה, מנופה
רבע כפית מלח דק
שתי כפות חלב
חצי כפית תמצית וניל
שתי כפות אבקת קקאו, מנופה
זסט או גרידה מתפוז כתום שלם
כף מיץ תפוזים
-
תבנית כיכר בגודל לערך 11 ס"מ על 26/27 ס"מ (או קטנה מעט יותר) משומנת מעט. לשים בתוכה נייר אפייה מקופל על מנת שייקל להוציא את העוגה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.בקערה לערבב את הקמח, אבקת האפייה והמלח, להניח בצד
בקערת מיקסר (עם קרס לישה) או בקערה לערבוב ידני לטרוף את חתיכות החמאה הרכה והסוכר. לטרוף דקות אחדות לקבלת תערובת קרמית וקלה
.להוסיף לקערה את הביצים, אחת בכל פעם, לטרוף לאחר כל הוספה. לערבב פנימה את שמן הזית
להוסיף לקערה את תערובת הקמח, לערבב רק עד שהיא נבלעת בעיסת העוגה. במידת הצורך לגרד את דפנות הקערה בעזרת לקקן
.לחלק את התערובת שווה לשתי קערות
.לקערה אחת להוסיף ולערבב את- החלב, וניל והקקאו
.לקערה השניה להוסיף את מיץ וגרידת הלימון
.לנטף כפות גדושות משתי התערובות לסירוגין לתוך תחתית תבנית האפייה, ליישר מלמעלה
.ליצירת דוגמא יפה של שיש, לעבור עם סכין חדה מעט בתוך התערובת ולערבל קלות
לאפות את העוגה בתנור החם 45-55 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש והעוגה נפרדת מדפנות התבנית
.להניח לעוגה בתבנית דקות אחדות. בעזרת נייר האפייה להעביר לרשת לצינון מלא
.העוגה נשמרת נהדר במקפיא כשהיא פרוסה לפרוסות לא דקות כשבין כל פרוסה נייר אפייה



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

assets Creative Commons License