07/01/2015

*פאדג' אישי מ- 3 מרכיבים בלבד:דבש, קקאו, שמן קוקוס

דבש - קקאו - שמן קוקוס
 
.פאדג' שוקולדי המורכב מ-3 מרכיבים בלבד: שמן קוקוס, דבש ואבקת קקאו. הפאדג' מוכן תוך דקות ספורות בלבד, לא כולל זמן התמצקות
. ממתק בריא במנה קטנטנה ואישית, נטול גלוטן, טבעוני ועשוי ממרכיבים טבעיים וגם ללא צורך באפייה

:טיפ מתכון
השתמשתי בתבנית סיליקון קטנה וחומה בגודל 20 ס"מ על 11 ס"מ. התבנית מיועדת ליצירת פרלינים ונמכרת ברשת נעמן. התבנית מתנקה בקלות עם ספוג רך ומעט נוזל כלים
לאחר שהסרתם את תערובת הפאדג' מהאש היא מתקררת מהר ומתחילה להסמיך בעודה על השיש. על מנת שתקלו פאדג'ים אחידים ויפים (ללא שכבת שמן קוקוס לבנה), צקו מיד את התערובת כשהיא פושרת ונוזלית לגמרי לתוך שקעי הסיליקון. במידה והתערובת עמדה מעט, בחשו עם כף לפני יציקה לכל שקע ושקע
.אפשר לאכול את הפאדג'ים ישר מהפריזר או כשהם מעט רכים מהמקרר
רוצים לגוון ? - שימו דובדבן אמרנה אחד בכל שקע ואז צקו מעל את תערובת הפאדג'. על מנת שתקבלו פאדג' מושלם ולא חסר כמו זה הימני שבצילום שלי.. צקו קודם טיפה מתערובת הפאדג' לשקע ורק אז שימו את הדובדבן המסונן היטב מהנוזלים, צקו עוד מתערובת הפאדג' עד למילוי השקע לגמרי
:דובדבני אמרנה - מצאתי מיכל דובדבנים בסירופ מיבוא איטלקי


יצרן הדובדבנים האיטלקי: טוסצ'י ויגנולה סרל, ויה ג'נובה. יבוא: אימפורט פור יו מרשפון. עלות המיכל הקטן (400 גרם) משקל מסונן 180 גרם, היא 27 ש"ח (ממש לא זול). המיכל המתכתי נרכש בחנות פרטית למוצרים לבישול ואפייה. הדובדבנים משמשים אותנו לקישוט ומנות קינוח וגם נהדרים עם סחלב חמים

פאדג' משלושה מרכיבים
:הנוסחא
ל- 15 יחידות קטנות בגודל 10 מ"ל כל אחת
שמונים (80) גרם שמן קוקוס חצי מוצק = 1/2 כוס מדידה
שמונים (80) גרם דבש נוזלי= 1/4 כוס מדידה
ארבעים (40) גרם אבקת קקאו - רצוי קקאו הולנדי, לנפות = 1/2 כוס מדידה
מעט מלח אטלנטי - לא חובה
--
תבנית סיליקון קטנה המיועדת ליצירת פרלינים = שקעים בתכולה של 15 מ"ל, אין צורך לשמן את שקעי התבנית
 
:ההכנה
.בקלחת על להבה הכי קטנה והנמוכה ביותר, להמיס בבחישה עם כף את שמן הקוקוס והדבש
.חשוב ששמן הקוקוס לא יתחמם רק ימס
.להוסיף את אבקת הקקאו (המנופה) ומעט גרגירים של מלח אטלנטי. לערבב לקרם חלק, להסיר מהאש
.בעזרת כף, לצקת מיד לשקעים הקטנים שבתבנית, כמות של ככף לכל שקע
.להניח את תבנית השקעים על משטח ולהקפיא עד שמוצק, למשך שעה עד שעתיים
.להוציא מהפריזר, לשחרר כל פאדג' על ידי לחיצה על גב כל שקע שבתבנית
.להעביר לקופסא אטומה
.לשמור במקפיא או במקרר

 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

1 comment:

Anonymous said...

דבש הוא לא טבעוני...

assets Creative Commons License