01 January 2015

* עוף בתנור עם עגבניות, זיתים וטימין, ותודה לשף נייג'ל סלייטר

עוף- עגבניות- זיתים שחורים- טימין- לימון- שמן זית
השנה שלנו נפתחה ברגל ימין, עבודה מעל הראש (גם בדיי ג'וב שלי שאינכם מכירים) ובכלל, העומס מביא הספק נוסף וסיפוק רב. בימים שהשמש מאירה לנו לסירוגין ואם הבית עדיין מסתובבת לעיתים במכנסונים דקים מדי ובכפכפי אצבע (ללא גרביים!), המטבח שלנו פעיל, חמים ונעים. מטבח קטן מדי, ללא חלון שמש.. , מאובזר, מנוצל בכל פינותיו, שוקק עשייה. רעיונות חדשים מתבשלים בו וכל מיני מטעמים מלוחים ומתוקים. לכל האוכל נוסף פן בריא, טבעי, מופחת שומן וסוכר, גם אם זה פחות פופלרי, ככה אנו אוכלים. היום אני שמחה לשתף אותכם במתכון של עוף בתנור. הקסם במתכון (ותודה לשף נייג'ל סלייטר, המתכון בהשראתו המלאה עם שינויים קלים) הוא הפשטות : מרכיבים מעטים במיוחד, שתמיד יש בבית לצד תיבול בסיסי המניבים מנה נהדרת
השף ממליץ להגיש את העוף לצד אורז או קוסקוס, או פרוסת לחם עבה בה אפשר לספוג את הרוטב הטעים. אני, ממליצה בפה מלא (כפל) לאכול את העוף רגע לאחר שהוצאתם אותו מהתנור, ועם הידיים
! איזה כייף, הצלחות מתנקות מעצמן
.שתהיה שנה טובה - הנה לוחות שנה [קישור] , לכל חודש להורדה חופשית
 
:ולפני האפייה 
 
הכנת העוף בתנור מתחלקת לשניים: הזהבה של חלקי העוף ולאחר מכן העברתם לתבנית אפייה, ציפוי בתערובת (רוטב) של עגבניות ותבלינים ואפייה לא ארוכה מדי בתנור
:הערות לפני שמתחילים
.השף ממליץ על שימוש ב- 8 ירכי עוף גדולים. אני השתמשתי ב- 9 שוקיים במשקל כולל של 1.3 ק"ג כולל העור
.אפיתי זמן ממושך יותר מההמלצה (כ- 10 דקות נוספות) והפעלתי לסירוגין את הטורבו
.הרוטב של העוף בעל חמיצות עדינה ורעננה
עוף בתנור עם זיתים וטימין
הכמות : 4-6 מנות
:מרכיבים

שמונה ירכי עוף גדולים או 8-9 שוקי עוף (פולקה) טריים או מופשרים
מיץ מלימון אחד בינוני ועסיסי
שתי כפות שמן זית
שניים עשר זיתים שחורים
שלושים מאות וחמישים (350) גרם עגבניות
שש שיני שום קלופות
כשלושה ענפי טימין טרי
 
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.לשמן מעט מאוד תחתית תבנית אפייה 20 ס"מ על 30 ס"מ או תבנית ריבועית (שלי תבנית אמייל של פעם) מעט קטנה יותר
.לשפשף (בקערה) את חלקי העוף במלח ופלפל שחור גרוס טרי
:הרוטב
.לקערה בינונית לצקת את מיץ הלימון ושמן הזית. להוסיף את הזיתים המגולענים והחצויים
 .לחתוך את העגבניות לרבעים (או שמניות במידה והעגבניות גדולות) להוסיפן לקערה
.למעוך את שיני השום בעזרת סכין, להשאירן שלמות, להוסיפן לקערת הרוטב
.להסיר את עלי הטימין מהענפים, להוסיפם לקערת הרוטב. לתבל בנדיבות במלח (אטלנטי) ופלפל שחור גרוס טרי
.להזהיב את חלקי העוף במחבת גדולה, במעט שמן, משני הצדדים, דקות ספורות בכל צד. העור צריך להיות זהוב. להעביר לתבנית האפייה
.לצקת את הרוטב מעל חלקי העוף. לאפות בתנור החם 45-55 דקות או עד שהעגבניות מתרככות לגמרי ומגירות מיץ על התבנית
.להגיש חם
 
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License