19 January 2015

*זיתים כבושים בתבלינים, המרק הכתום של אמא ועוגיות קיחלך

:הפעם יש לנו שלושה מתכונים קצרים, קלי הכנה וטעימים במיוחד
המרק הכתום של אמא - אותו אכלנו (וביקשנו תוספת) ביום שבת. המרק קרמי וכתמתם, הוגש בקערות מרק לבנות בוהקות והיה טעים באופן שאי אפשר לתאר. כמובן שהרעפנו על אמא מחמאות, ולמחרת, אמא הכתיבה לי בטלפון מתכון. נהדר
עוגיות הקיחלך- כשאני רוצה לשמח את אימי, אני מכינה לה הרבה עוגיות קיחלך. אלו עוגיות רידוד פשוטות וקלות להכנה. העוגיות פריכות אך לא קשות נגיסה מדי, נשמרות זמן רב ואפשר לחתוך אותן בכל צורה שתרצו. בנוסף, העוגיות הן על בסיס שמן ומתיקותן עדינה. תבלו את הבצק בקצת ברנדי או וניל והגישו קיחלך בצינצנת כמתנה מהמטבח
זיתים וגבינת פטה כבושים מהירים עם תבלינים ושמן זית- מצאתי בחנות כלים (ח"פ) סט חמישיית צינצנות קטנטנות (ממש קטנות) עם סגירה הרמטית. צינצנות הפלסטיק נתנו לי השראה ל'כבוש' בהן ולהגיש מתנות טעימות מהמטבח. ההכנה פשוטה: מסדרים בצינצנות זיתים/קוביות גבינת פטה ותבלינים ומכסים בשמן זית. את הזיתים והגבינה אפשר לאכול כבר למחרת, אך מוטב להניח להם להיכבש כמה ימים
.מכיוון ששמן זית מתגבש בקירור, מומלץ להוציא את הצינצנות כרבע שעה לפני האוכל
.עדכון בנוגע להגרלה בבלוג: ההגרלת ספר הלחמים התקיימה במועדה. שני זכתה בספר שנשלח לכתובתה לפני כשבוע
!תודות לכל מי שהשתתף ושלח מיילים
 
 
מרק כתום של אמא
הכמות: 6 מנות
:מרכיבים
שני בצלים לבנים בגודל בינוני או בצל אחד גדול קלוף וקצוץ דק
מעט שמן זית+ מעט שמן קנולה
שלושה עד 4 גזרים לא גדולים במיוחד, קלופים וחתוכים גס
שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך גס
שתי בטטות בינוניות, חתוכות גס
חתיכת שורש ג'ינגר - 2 ס"מ
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
 
:אופן ההכנה
בסיר בינוני לאדות את הבצל במעט שמן זית מעורב בשמן קנולה, בתחילת האידוי לפזר על הבצל מעט מלח. לבשל בסיר ללא מכסה דקות ספורות, לערבב מדי פעם
.להוסיף לסיר את כל הירקות החתוכים גס
.לערבב ולאדות ("לשם הוצאת טעמי הירק")את הירקות דקות ספורות (בסיר ללא מכסה)
.בסיום האידוי, להוסיף לסיר חתיכת ג'ינג'ר טרייה, קלופה וקצוצה דק. כמות הג'ינג'ר והחריפות, לפי טעמכם האישי
.לתבל בפלפל השחור
.להוסיף לסיר מים רותחים או מי ברז לכיסוי + 1-2 ס"מ מים מעל הירקות ולהביא לרתיחה
.לכסות את הסיר ולבשל כ- 30 דקות על להבה נמוכה. לערבב מדי פעם
.בזמן הבישול לבדוק אם נחוצה תוספת מים
.לקראת סוף הבישול להוסיף מיץ מחצי לימון- זה לא חובה אך מוסיף הרבה טעם למרק
.להוסיף לסיר כף שמן זית ולערבב
.להסיר מהאש, לטעום שוב ולתקן תיבול במידת הצורך
.לטחון את המרק לקרם בעזרת בלנדר מוט
.המרק יישמר ימים אחדים במקרר. ניתן להקפיא מרק במנות, להפשיר/לחמם ישר בסיר על להבה נמוכה

 
עוגיות קיחלך
הכמות: כמה עשרות עוגיות בתלות בגודלן- כ- 4 תבניות גדולות של התנור
:מרכיבים

שלוש ביצים גדולות
חצי כוס שמן רגיל, למשל שמן קנולה
חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
כ- 3-3.5 כוסות קמח לבן רגיל,(420-490 גרם) מנופה
שקית אבקת אפייה מנופה = 10 גרם
מעט ברנדי או מעט תמצית וניל
-
תבנית/יות מרופדות בנייר אפייה
 
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
.לערבב בקערית 3 כוסות קמח עם אבקת האפייה
.בקערת מיקסר או ידנית לטרוף במשך 5 דקות את הביצים, השמן והסוכר
לקפל פנימה בהדרגה 2.5 מכוסות הקמח המעורב באבקת האפייה
.להמשיך ללוש ולהוסיף יתרת הקמח, חצי כוס בכל פעם לפי הצורך(עד שהבצק אינו דביק מדי). סה"כ נשתמש ב 3-3.5 כוסות קמח
.לחלק את הבצק ל- 4 חלקים ולעבוד על רבע בצק בכל פעם
.על משטח מקומח מעט לרדד את הבצק לעובי של כחצי ס"מ
. לקרוץ עוגיות או לחתוך לעוגיות שתי וערב
.להניח את העוגיות במרחקים קטנים על נייר האפייה שבתבנית
.לאפות במשך 8-10 דקות או עש שהעוגיות זהובות היטב. להוציא את העוגיות לצינון על רשת
.לאפות את יתר העוגיות באותו האופן
.לשמור בצינצנות
.העוגיות נשמרות מספר שבועות בטמפרטורת החדר
 
 
בצילומים למעלה- עוגיות הקיחלך לפני האפייה. בעזרת קשית שתייה ח"פ, ניתן ליצור חור בכל עוגיה. החור ישאר כפי שהוא לאחר האפייה. אפשר להשחיל עוגיות אפויות יחדיו על חבל קשירה וגם ליצור 'כפתורי' עוגיות קטנים או פשוט לחתוך את העוגיות לרקיקים עם חותכן או גלגלת/סכין שתי וערב
 
זיתים כבושים בתבלינים ושמן זית
לסדר זיתים ירוקים מקופסת/צינצנת שימורים (אני השתמשתי בזיתים סורים לא דפוקים מסוננים מנוזלים) בצינצנות בשכבות, כשבין השכבות לשים זסטים (גרידת תפוז כתום) ומספר זרעוני הל
.את זירעוני ההל יש לכתוש קודם בעזרת עלי ומכתש על מנת שיפתחו
.למזוג לצינצנת שמן זית
.מומלץ להניח כשבוע לפני הטעימה הראשונה. אני שומרת את הזיתים במקרר
 
גבינת פטה כבושה בתבלינים ושמן זית
.לחתוך גבינת פטה לקוביות. אני השתמשתי בגבינת פטה 5%, השתמשו בגבינה בכל אחוז שומן שתרצו
לשים את קוביות הגבינה (קוביות קטנות בצינצנת קטנה, קוביות גדולות יותר בצינצנת גדולה יותר) בשכבות כשבינהן שיני שום קלופות ופרוסות דק, פרוסות מפלפל צ'ילי אדום טרי ועלי רוזמרין טרי
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License