22/01/2015

דלורית צבעונית ושמחה במילוי תרד, פלפל אדום וגבינת פטה

דלורית ממולאת בתרד, פלפל אדום וגבינת פטה
המלצת הגשה : להגיש מחצית דלורית לכל סועד, לצד ביצי עין, סלט ופרוסות לחם .
זמן הכנה,  בישול ואפייה: כשעה
הכמות: 4  מנות
מרכיבים:


2 דלורית בגודל בינוני (כ- 600 גרם כל אחת) לרחוץ, ליבש, לחצות לאורך, להרחיק גרעינים בעזרת כף (או כפית תפוחן)
3-4 כפות שמן זית
1 בצל לבן בינוני (130 גרם) קלוף וקצוץ דק
1 פלפל אדום בינוני (180 גרם) חתוך לקוביות
1 שן שום גדולה קלופה וקצוצה דק
200 גרם עלי תרד (מארז) טריים שטופים וקצוצים דק – רצוי מארז עלים עדינים (לא תרד עבה וכהה)
120-130 גרם גבינת פטה (5% שומן או יותר) מפוררת או גבינת קצ'קוואל מפוררת
מלח (מלח גס/אטלנטי או דק)
פלפל שחור גרוס טרי
אופציונלי: מעט עלי קורנית טרייה
כלים: תבנית אפייה גדולה, מחבת
אופן ההכנה:
  1. לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.
  2. להניח את חצאי הדלורית בתוך תבנית האפייה. להבריש את חלקן העליון בשמן זית (1-2 כפות). לבזוק מעל מלח (גס) ופלפל שחור גרוס טרי. ניתן לפזר מעל גם מעט עלי קורנית טרייה.  לאפות בתנור החם לריכוך, כ – 35 דקות.
  3. במחבת גדולה (או בסיר) לחמם 2 כפות שמן זית . להוסיף את הבצל הקצוץ, קוביות הפלפל האדום והשום. לבשל על להבה בינונית-נמוכה , לערבב מדי פעם, עד שהירקות מתרככים.
  4. להוסיף למחבת את התרד הקצוץ, לבחוש ולבשל קצרות (כ- 2 דקות נוספות)  עד שהתרד מתרכך . להסיר מהאש ולהוסיף את גבינת הפטה המפוררת. לתבל במלח ופלפל שחור לטעם.
  5. למלא את שקעי הדלורית במלית . לאפות 15-20 דקות בחום בינוני.
  6. להגיש חם.
קראו את הכתבה המלאה במדור הטעים "שולחן משפחתי של אסם"- כאן 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog 

No comments:

assets Creative Commons License