22 February 2015

**מתכון לבייגלה ירושלמי עם (הרבה) שומשום - הכי קל וטעים

בייגלה ירושלמי - 6 לחמניות רכות וטעימות במיוחד
הכפילו כמויות, זה כל מה שיש לי לומר לכם לפני שאתם רצים למטבח להכין גם כן !! היום.. אין תירוצים ואין סיבה לקנות מהמוכן
.אפשר ללוש את הבצק במיקסר וגם ידנית. הלחמניות רכות וטעימות במיוחד

 
 
בייגלה ירושלמי עם שומשום
הכמות: 6 לחמניות גדולות
:מרכיבים
ארבע כוסות קמח מיוחד לאפיית לחם, מנופה - 560 גרם
שתיים ורבע כפיות מדידה שמרים יבשים
כפית וחצי מלח דק (אפשרי רבע כפית נוספת)
כף סוכר לבן
כוס (240 מ"ל) מים חמים
חצי כוס (120 מ"ל) חלב חמים
רבע כוס (60 מ"ל) שמן זית
 
:לציפוי
ביצה טרופה
חופן שומשום
-
תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה
 
:אופן ההכנה

.בקערת מיקסר עם וו לישה לשים את הקמח, שמרים, מלח וסוכר
.בקערית נפרדת לערבב את המים, החלב ושמן זית
.לצקת את הנוזלים לקערת המיקסר. ללוש לבצק חלק ואחיד במשך 10 דקות
.להעביר את כדור הבצק לקערה משומנת קלות או להתפיח מכוסה בקערת המיקסר עד להכפלת הנפח, כשעה
.להעביר את הבצק למשטח רידוד מקומח קלות. לחלק ל- 6 חלקים שווים
.לרדד כל חלק לגליל באורך 45 ס"מ. לסגור את הקצוות לצורה אובלית ולהניח על נייר האפייה בתבנית. ליצור באופן זה את כל הבייגלה
.חשוב לרווח את הבייגלה בתבנית מכיוון שהם תופחים. 6 בייגלה ייכנסו בתבנית גדולה אחת
.להבריש את הבייגלה בביצה הטרופה ולפזר שומשום בנדיבות
.להתפיח את הבייגלה 30-40 דקות. בזמן זה לחמם את תנור האפייה לחום 180/190 מעלות
.לאפות את הבייגלה 20-25 דקות עד שזהובים/שחומים היטב. אפשר להפעיל את הטורבו ב- 5 דקות האחרונות של האפייה
!לאכול חם

 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות,
ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License