24/02/2015

*מרק עוף, חומוס וקוסקוס מרוקאי

עוף. חומוס. קוסקוס ועוד כמה דברים טובים
 
מרק שהוא ארוחה ויתאים מאוד לימים האפורים שבחוץ. קודם כל, למרק צבע כתמתם ויפיפה, הוא עשיר, מזין וטעים. סלט ירקות ופרוסת לחם טרייה ליד, ויש לכם ארוחה
 
 
מרק עוף, חומוס וקוסקוס מרוקאי
הכמות: 6-8 מנות
:מרכיבים
כוס גרגירי חומוס יבש או 400 גרם גרגירי חומוס מבושל/חומוס שטוף ומסונן מקופסא
כף שמן זית
כף שמן רגיל, קנולה למשל
בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
שש שיני שום קלופות וקצוצות גס
קילו ורבע (1.25 ק"ג) חלקי עוף עם העור- אני שמתי במרק 4 ירכיים גדולות- לשטוף ולייבש את חלקי העוף במגבת נייר
שני עלי דפנה יבשים- לא חובה
חצי כפית אבקת כמון טחון
חצי כפית עד כפית פפריקה אדומה חריפה טחונה
רבע עד 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
שתי כפות רסק עגבניות מרוכז -התרכיז של מוטי האיטלקי מצויין או מכל תוצרת
כפית עד 2 כפיות אריסה - לא חובה
עשר כוסות מים רותחים
-
שתי כפיות מלח
-
כוס קוסקוס כבר מבושל
:אופן ההכנה
במידה ומשתמשים בגרגירי חומוס יבש, יש להשרותם לפחות ללילה בהרבה מים. למחרת, לסנן ולבשל בהרבה מים עד לריכוך, כשעה או יותר. לסנן ולשמור בצד
.בסיר גדול להזהיב ולרכך את הבצל והשום בשמן הזית והקנולה החם
להוסיף לסיר את חלקי העוף (עם העור), עלי הדפנה, כמון, פפריקה אדומה חריפה, פלפל שחור גרוס, רסק עגבניות ואריסה במידה ומוסיפים אותה
.לבשל בסיר ללא מכסה 7-10 דקות, לבחוש מדי פעם עד שחלקי העוף כבר אינם ורודים
.להוסיף לסיר את המים הרותחים. לכסות ולהביא לרתיחה
.להנמיך את הלהבה לבינונית ולבשל עם מכסה משך שעה
.לכבות את הלהבה, בעזרת כף מסננת להוציא את עלי הדפנה וחלקי העוף לצלחת. את העלים לזרוק. את העוף להניח לדקות אחדות
כשניתן לגעת בעוף והוא פחות לוהט, להפריד את בשר העוף מהעור והעצמות. לתלוש (או לחתוך) את בשר העוף לחתיכות בגודל נגיסה ולהחזירם לסיר
.להוסיף לסיר את גרגירי החומוס המבושל והמלח. לבשל 10 דקות
.להוסיף לסיר את הקוסקוס המוכן ולבשל ברתיחה על להבה בינונית 10 דקות נוספות
.למזוג לקערות ולהגיש חם
 
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

assets Creative Commons License