27 February 2015

*טבעות קעק עם שומשום: מתכון פריך ונהדר

קעק - טבעות שומשום פריכות
הכעכים הללו גדולים ממש ומזכירים לי גריסיני פריך, שוברים לחתיכות כמו חטיף בין לבין (הארוחות) או טובלים במטבל טעים. מתכון קל להכנה ומדוייק שיניב 16 טבעות קעק גדולות. אפשר לשמור אותן בחוץ, הפריכות תישמר, אפשר לחמם מעט בחום בינוני-נמוך. אצלנו הקעק הפך ללהיט בין יום, אני בטוחה שגם אצלכם


 
קעק - טבעות שומשום פריכות
הכמות: 16 יחידות
:מרכיבים
ארבע כוסות (560 גרם) קמח לבן רגיל, מנופה
כפית אחת מלח דק
שני שליש כוס חלב
שלושים (30) גרם חמאה לא מלוחה
שתיים וחצי כפיות שמרים יבשים
כף סוכר לבן + כפית וחצי סוכר לבן
חצי כוס (120 מ"ל) מים חמימים
:לציפוי
ביצה טרופה עם 2 כפות מים
חופן שומשום
-
שתי תבניות גדולות מרופדות בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לנפות את הקמח לקערת מיקסר עם וו לישה (אפשר להכין את הבצק ידנית), להוסיף את כף הסוכר והמלח ולערבב
.בקלחת קטנה על להבה נמוכה לחמם את החלב עד סף הרתיחה. להסיר מהאש, להוסיף את החמאה ולצנן בחוץ עד שפושר
.בינתיים להכין את השמרים: לערבב את השמרים וכפית וחצי סוכר במים החמימים. לכסות ולהניח לתערובת לתסוס ולתפוח משך 5 דקות
.להוסיף את תערובת השמרים התוססים לקלחת עם החלב החמים. לצקת הכול לקערת הקמח. לערבל הכול יחד לקבלת בצק אחיד
.להמשיך ללוש את הבצק במיקסר כ- 8 דקות או 5 דקות נוספות במידה ולשים ידנית
.להניח את כדור הבצק בקערה משומנת מעט, להפוך פעם אחת. לכסות ולהתפיח להכפלת הנפח כשעה וחצי
:עיצוב ואפייה
.על משטח מקומח מעט, לחלק את הבצק ל- 16 חלקים שווים
.לגלגל כל חלק בצק לחבל דק באורך כ 33 ס"מ
.להדק יחד קצוות החבל לקבלת טבעת בקוטר 15-16 ס"מ
.להכין באופן זה את כל חלקי הבצק. להניח את הטבעות במרחקים בשתי תבניות האפייה - 8 טבעות בכל תבנית
.להבריש כל טבעת בביצה הטרופה במים ולפזר שומשום
.להניח לטבעות לתפוח במקום חמים כ- 30 דקות
.בזמן שהטבעות תופחות, לחמם תנור לחום גבוה 220 מעלות
.להכניס תבנית ראשונה לתנור, לאפות בחום הגבוה כ- 7 דקות או עד שהטבעות מתחילות להשחים מעט
.להנמיך את חום התנור לחום בינוני נמוך 165 מעלות, להמשיך לאפות עוד 15-17 דקות עד שהטבעות זהובות/שחומות ופריכות
.להעביר לרשת לצינון
.להעלות חזרה את חום התנור ל 220 מעלות ולאפות תבנית שנייה באותו האופן
.הטבעות יישמרו פריכות בחוץ 2-3 ימים (גם יותר) או בהקפאה
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License