05/02/2015

**אורז עם חמוציות ופיסטוקים + שיפודי ירקות

אורז עם חמוציות ופיסטוקים ושיפודי ירקות
מנה טעימה, מזינה וצבעונית המכילה אורז מתובל וירקות צלויים, כארוחת ערב. מנה שתחבב על ילדים ומבוגרים.

המלצת הגשה : אפשר להגיש את המנה לצד סלט ירקות, כוס מיץ סחוט טרי והרי לכם ארוחה מושלמת !.

 
טיפים והכנות מראש: זמן ההכנה יארך כשעה. לאכול חם. ניתן לחימום חוזר.

הכמות: 4 מנות
מרכיבים לאורז:
כוס וחצי פחות 2 כפות אורז בסמטי  (250 גרם אורז יבש)

1 בצל בינוני קלוף וקצוץ דק

2-3 שיני שום קצוצות דק
2-4 תרמילי הל, כתושים בעזרת עלי ומכתש – לא חובה להוסיף

100 גרם חמוציות יבשות (מוכנות לאכילה)

1/3 כוס+ 1 כף (55 גרם) פיסטוקים קלופים (משקל ללא קליפה) קלויים מעט במחבת יבשה וקצוצים גס

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

מרכיבים לשיפודי הירקות:

כף עלי רוזמרין טרי קצוץ

2+3 כפות שמן זית

מלח אטלנטי או מלח גס או מלח רגיל לטעם

פלפל שחור גרוס טרי

2 קישואים בגודל בינוני או 2 זוקיני חתוכים לפרוסות אחידות ועבות

1 פלפל אדום גדול- להרחיק גלעינים, לחתוך לחתיכות גדולות

16 פטריות שמפניון או פטריות קטנות אחרות לבחירתכם- רצוי פטריות בגודל אחיד

8 עגבניות שרי

כלים:

סיר בינוני לבישול האורז

8 שיפודי במבוק (נמכר במארזים בכל מרכול)- להשרות את השיפודים 30 דקות לפני הצלייה על המחבת

מחבת פסים/מחבת רגילה להכנת השיפודים
 

אופן ההכנה:

הכנת הירקות:

  1. לערבב בקערה בינונית את עלי הרוזמרין עם 2 כפות מהשמן(אפשר להוסיף 2 כפות שמן נוספות). לתבל במלח ופלפל שחור גרוס טרי.
  2. להוסיף לקערה את חתיכות הקישואים, הפלפל האדום, הפטריות ועגבניות השרי השלמות. לערבב הכול יחד. לכסות ולהניח ל 20-25 דקות. 

הכנת האורז:

  1. לשטוף ולסנן את האורז. לשים בסיר, להוסיף מים מומלחים קלות(כליטר וחצי מים) לכיסוי האורז ועוד כ- 5 ס"מ, להביא לרתיחה. לבשל ללא מכסה כ-  10 דקות. לסנן מהמים ולשמור בצד.             
  2. לחמם יתרת 3 כפות השמן בסיר. להוסיף את הבצל, שום וזירעוני ההל (במידה ומשתמשים בהל) . לבשל בבחישה תכופה להזהבה על להבה בינונית 4-5 דקות.
  3. להוסיף לסיר את האורז, חמוציות, פיסטוקים, פטרוזיליה, מלח ופלפל שחור גרוס טרי לטעם. לערבב היטב. להסיר מהאש, לכסות ולהניח למשך 10 דקות.
  4. לחמם היטב מחבת פסים או מחבת כבדה מסוג אחר. להשחיל על שיפודי הבמבוק את חתיכות הירקות: קישואים, פלפל אדום, פטריות ועגבניות שרי. לסדר את הירקות לסירוגין על השיפודים לקבלת שיפוד צבעוני.
  5. לשים את השיפודים במחבת על להבה בינונית. 'לבשל' כ- 10-20 דקות, להפוך מדי פעם בזמן הבישול עד שהירקות רכים.
  6. להגשה: למלא צלחות הגשה (או קערות רחבות) באורז. לשים מעליו 2 שיפודי ירקות לכל סועד, להגיש חם.

רעיון למתכון מעובד מהספר : 200 Veggie Feasts/Hamlyn
 המתכון מתפרסם במקביל [קישור] - בשולחן משפחתי, הצעה לארוחת ערב מלוחה לט"ו בשבט
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח

No comments:

assets Creative Commons License