01/03/2015

**~~~מאפינס שוקולד ובננה, הכי טעימים~~~

שוקולד  -  בננה

 שתי בננות שמנמנות, חבילה וחצי שוקולד מריר, סוכר זהוב, חלב..2 ביצים ושתי קערות...זה כל מה שנחוץ כמעט להכנת המאפינס שוקו בננה שלנו. מתכון קל, טעים ומהיר הכנה. במידה ותחתכו את השוקולד מעט גס, חלקו ישאר מומס ורך גם בתום צינון המאפינס
.שמרו מעט שברי שוקולד לקישוט כל מאפינס, רגע לפני האפייה
!אפשר להחביא מאפינס אחדים בפריזר,הם יהיו כטריים לאחר ההפשרה, תהנו
 
 
מאפינס שוקולד בננה
הכמות: 12 יחידות
:מרכיבים
שש כפות חלב = 90 מ"ל
שתי ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
מאה וחמישים (150) גרם חמאה, מומסת פושרת
מאתים ושלושים (230) גרם קמח לבן, מנופה
קורט מלח דק
כפית אבקת אפיה, מנופה
חצי כוס+3 כפות מדידה סוכר דמררה זהוב = 130 גרם
מאה וחמישים (150) גרם שוקולד מריר או שוקולד חלב קצוץ גס
מחית מ- 2 בננות גדולות ובשלות
-
שניים עשר עטרות נייר או 12 קוקטים

:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום 200 מעלות
.לסדר 12 עטרות מאפינס או קוקטים מקרטון על תבנית אפייה שטוחה
.בקערה אחת לערבב: חלב, ביצים וחמאה מומסת (קל לטרוף במטרף ידני או במזלג). להניח בצד
.בקערה שנייה לערבב: קמח, מלח ואבקת אפייה. להוסיף את הסוכר הזהוב ושברי השוקולד, לערבב
.באיטיות להוסיף את התערובת הנוזלית לתוך הקערה עם המרכיבים היבשים. לבחוש קצרות
.להוסיף ולערבב לקערה (ערבוב קצר) מחית הבננות
.לחלק את התערובת שווה בין 12 העטרות או 12 הקוקטים
.לאפות 20-25 דקות או עד שהמאפינס זהובים וקיסם הננעץ במרכזן יוצא יבש
.לצנן על רשת
.מומלץ לאכול חם/פושר או קר
 
את השוקולד יש לקצוץ גס בעזרת סכין חדה
יש לבחור בבנות בשלות, משקל כל בננה, גדולה יחסית, כולל הקליפה = 200 גרם
כל בננה נמעוך למחית בעזרת מזלג

 
את תערובת המאפינס יש לערבב בקלילות, ידנית. חשוב להימנע מערבוב יתר, כך נקבל מאפינס פחות דחוסים
.הפעם בחרתי להשתמש במקום בעטרות מאפינס מנייר בקוקטים מקרטון. לאחר האפייה והצינון על רשת, המאפינס מחליקים החוצה
קוקטים מקרטון נמכרים בכל מרכול וידרשו תוספת קטנה של זמן אפייה
 
 

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

assets Creative Commons License