10 March 2015

*עוגיות שוקולד נפלאות


שוקולד - צימוקים - שקדים

לאחר כ- 40 שנה של אפיית עוגיות, עוגיות של סבתא שלי, אמא'שלי, מתכונים מספרי בישול, מתכונים מהעולם הגדול, מגזיני אוכל בשלל שפות, מתכוני עוגיות מראשי הקודח, עוגיות טבעוניות.. עוגיות צמחוניות, עוגיות מופחתות סוכר..וגם כאלו כמעט ללא שומן
:המסקנה אחת היא
אין כמו עוגיות עם חמאה (הרבה!). הוסיפו לזה שוקולד קצוץ (כן, כזה שאתם קצצתם), קקאו בלגי, צימוקים מקליפורניה ושקדים ישראליים. מה קבלנו? עוגיות חצי רכות, עשירות ונהדרות. הכינו קפה, הנה עוגיות שוקולדיות נמסות בפה


לנחם אותכם ובעיקר את עצמי ושכמוני- המסתפקים בביס טעים או בעוגיה אחת (!) בלבד פעם ביומיים, העוגיות קטנות יחסית וכמות החמאה 'מתפזרת' בין הרבה עוגיות. וכן, אני מצקצקת בהנאה גדולה ביותר כשהחבר'ה שלי נהנים מהעוגיות שלי ובכלל מכל מה שיוצא מהמטבח הקטן שלנו שהוא גם מטבח ניסויים בכל מיני שעות

את העוגיות השוקולדיות הללו (מכילות גם שוקולד וגם אבקת קקאו) קל להכין במיקסר אבל אפשר גם בקערה רגילה. הבצק הכהה מצריך קירור של 30 דקות במקרר, בזמן זה נחמם את התנור ונלך קצת לנוח. האפייה קצרצרה ולא תארך על 10-12 דקות
עוגיות שוקולד

הכמות: 50-56 עוגיות
:מרכיבים
שתי כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל, מנופה
שליש כוס אבקת קקאו איכותית - אני השתמשתי בקקאו בלגי
חצי כפית אבקת אפייה, מנופה - גם אבקת האפייה האמריקאית (המיובאת) נהדרת
חצי כפית מלח דק
מאתיים (200) גרם חמאה רכה
חצי כוס פחות כף סוכר לבן
ביצה גדולה בטמפרטורת החדר
כפית תמצית וניל
מאה וחמישים (150) גרם שוקולד 40-60% מוצקי קקאו, קצוץ בסכין
רבע כוס שקדים טבעיים (לא מולבנים) שלמים- לקצוץ גס בסכין
רבע כוס צימוקים -רצוי כהים - אני משתמשת בצימוקי קליפורניה שהם מוכנים לשימוש (נמכרים במארז אדום) ומכילים 100% צימוקים
-
מעט אבקת סוכר לטבילת העוגיות לפני האפייה
-
תבנית אפייה גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.בקערה בינונית מערבבים את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת אפייה ומלח. מניחים בצד
.בקערת מיקסר עם קרס לישה ובמהירות בינונית טורפים 2-3 דקות את החמאה הרכה והסוכר
.להוסיף ולטרוף פנימה ביצה ותמצית וניל
.להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף בבת אחת את תערובת הקמח, לטרוף קצרות רק עד שמעורב
.להוסיף לקערה את השוקולד הקצוץ, שקדים וצימוקים. לערבב קצרות
.בעזרת כף, להעביר את תערובת העוגיות לקערה. לאחסן במקרר 30 דקות
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני נמוך 165 מעלות
.לחלק את בצק העוגיות ל- 2 חלקים שווים. חלק אחד לשמור במקרר
לעבוד עם החלק הראשון של הבצק, בעזרת כמות של כף ליצור 25-27 כדורים. לשטח מעט כל כדור ולטבול מצידו האחד באבקת סוכר
להניח את העוגיות במרחקים קטנים על נייר האפייה שבתבנית כשהחלק הטבול באבקת הסוכר פונה כלפי מעלה
. לאפות כ- 12 דקות
.להעביר את העוגיות לרשת לצינון מלא
.ליצור עוגיות באותו האופן מהחלק השני של הבצק
.לשמור את העוגיות בצינצנת אטומה ויפה
 

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog  

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License