25/03/2015

חדש בסרווסריה : הבר-מסעדה הספרדית בתל אביב: מנות פאייה

זה קרה השבוע. הפיינשמקר ואני מצאנו עצמנו יושבים בשולחן צדדי, לא רחוק מהבר, במסעדה הספרדית סרווסריה בתל אביב. הוא הגיע ישר מהעבודה, ואני, כמצפה לארוע חגיגי וטעים, לבשתי שמלה שחורה קטנה וציפיתי לאוכל ולמשקה. עוד בדרך, לפני הגעתנו, סיפר לי הגבר (חובב ספרד מושבע!) על ביקוריו הקודמים במסעדה. "הרבה יותר מאוכל ספרדי טוב יש כאן", אמר
קרדיט צילום: יחצ"ן
הפיינשמקר סיפר על מנות פתיח - הברוסקטות הנהדרות, מנת השייטל-גבינה כחולה וריבת הבצל, החמון עם גבינת הברי ופירות היער, מנות מהיבשה שכללו חמון איבריקו (עם פרוסות דקיקות של בקר), מנת המבורגסה (וסלסה בראוס) עם המבורגרים קטנים, מנת הפולפו (א לה גאייגה) מהים, ולא חסך ממני (בעלת קיבת הקינוחים הגרגרנית) את תיאור מנות הקינוח המיוחדות למקום: צ'ורוס עם קרם קרמל ותמרים ממולאים. את תיאור מנת התמרים שמעתי עוד הרבה בבית, כשיום אחד החלטתי לשחק עם תמרים ולמלא אותם בגבינה כחולה משובחת
התמרים הממולאים מוגשים בבר-מסעדת סרווסריה על שיפוד, כשהם ממולאים בגבינה כחולה, עטופים בביקון, מעליהם 'פס' של סוג של פסטו ירוק המוכן במקום. הכבודה הזו מונחת על מצע של בצל לבן קצוץ ורך (לא חריף). הבצל עובר במסעדה הליך כבישה זריז המוציא ממנו חריפות ומשתלב נהדר עם המנה
השבוע הוזמנו למפגש מקצועי מצומצם בבר-מסעדת סרווסריה. המפגש היה לצורך השקת תפריט הפאייה החדש המצטרף לתפריט העשיר. במפגש, הכרנו גם את שף המקום עינב אזגורי,שמוליק הברמן, מבעלי המקום וצוות המלצריות, היה כייף גדול, קראו כאן על הטעמים החדשים וגם הוותיקים
קרדיט צילום: יחצ"ן
התפריט במקום, מדרידאי אותנטי כולל כעת גם מנות פאייה : פאייה פירות ים - שחורה, וגם פאייה פירות ים על אורז בהיר ופאייה עוף ובקר. המנות הללו תוגשנה בימי שני בשבוע ומחירן 68-74 ש"ח. לטעמנו, מנת פאייה יכולה להוות ארוחה ליחיד-לצד שתיה ונשנוש או מנה עיקרית לזוג סועדים
  ? אז מה אכלנו, מה שתינו
פאייה שחורה עם פירות ים -המנה מוגשת במחבת ספרדית שחורה. בתחתית, אורז בצבע שחור עם אפונה. האורז העגול (ספרדי) שחור בזכות דיו הדיונון. מעליו- מולים גדולים, פרוסות דיונון וזרועות תמנון. הפיינשמקר:"האורז היה קרמי ומבושל במידה הנכונה. מרקם המנה עדין ונעים לחך, שילוב טוב של כל המרכיבים", מדויק
פאייה עם פירות ים וירקות-גם זו מנה המוגשת במחבת: אורז עגול צהבהב ומעליו- מולים גדולים, פרוסות דיונון, לנגוסטינים וגם שעועית ירוקה עדינה, המנה הזו היתה לי טעימה עוד יותר

שתייה - לצד מנות הפאייה לגמנו ג'ין אנד טוניק (בסרווסריה מוגשים 45 סוגים שונים של ג'ין) וגם סנגרייה. הג'ין היה 'מנקה חך' מעניין ומרענן ותובל בפלפלפים צבעונים. הסנגרייה בעלת הצבע הנהדר(והתוספת המקומית) היתה מתקתקה ומתובלת . ביקשתי וקבלתי מיד כוס נוספת

 -מנות הקינוח

.צ'ורוס - מנה המתאימה ליחיד או לזוג ומוגשת עם פנכה קטנה של קרם קרמל.הצ'ורוס עשויים היטב, פריכים במידה הנכונה ונזללו עד תום

תמרי מג'הול ממולאים - במלית גבינה כחולה ועטופים בבייקון- תמר לכל סועד. הפיינשמקר ביקש ממני לאכול את התמר בשלמותו ולא בביסים... ואכן, עונג, חגיגת טעימים בפה

הצוות: לדעתנו, מסעדה טובה נבחנת משילוב של אוכל טעים, טרי ומוקפד לצד צוות רציני, מקצועי, לבבי וקשוב. את כל אלו מצאנו במסעדת סרווסריה. שוחחנו עם השף עינב, הידע שלו, המעוף, ההתלהבות שבעיניים, הקסמים שהוא עושה במנות המקום, הקסימו אותנו. שמוליק הברמן, ידען, חביב מאוד, מכיר ויודע כל הקשור במשקאות גם מהפן ההיסטורי. יש לו סיפורים מעניינים (והמלצות) למשקאות אלכוהולים לרב

ואנו? נחזור גם נחזור, בזכות מנות הפאייה, בזכות המנות שהפיינשמקר כבר אכל בביקורים קודמים ואני טרם.. בזכות אוטנטיות ויחודיות המקום

 ! הבשורה: יש היכן לאכול פאייה טעימה בתל אביב

אתר המסעדה: כאן דף הפייסבוק של המסעדה : כאן
מיקום ופרטי קשר : כאן
הסרווסריה(האחות הקטנה של ה"שישקו") בית אוכל ואלכוהול עם דגש על קולינאריה מדרידאית

כתובת: רחוב בן יהודה 48 ת"א .

No comments:

assets Creative Commons License