26 March 2015

**חם וטרי מהתנור שלנו: מקלוני לחם נוסח ברוקלין

Breadsticks - מקלוני לחם
אני מניחה שבזמן שאני משחקת כאן עם קמח (רגיל) ושומשום (שחור וגם מלא), חלקכם עסוקים כבר בתכנונים ואולי הכנות לחג הפסח. אז היכן תהיו? ועם מי תחגגו השנה.. ומה אתם מכינים.. ומי מביא הפעם קינוח..?. השבוע הכנתי מקלוני לחם טעימים מאוד. ריחם מילא את כל הבית, עצרתי בזמן מלנשנש עוד ועוד כי זה ממכר ואני לא לבדי והגיזרה הנאה.. (טפו טפו). וכן, אני כל כך אוהבת להכין לחמים. יצירתם, בעצם כל התהליך, הלמידה הבלתי פוסקת מהאופים הטובים בעולם, התוצרים הנהדרים שמהנים את אהובי- ממלאים את ליבי שוב ושוב


אלו מקלוני לחם מעט עבים- לא גריסיני. מקלונים חצי פריכים, קצת רכים המוכנים מבצק שמרים קל להכנה העובר תפיחה אחת בלבד. אל דאגה, הבצק יתפח לאט יותר בזכות כמות השמרים הקטנה והמים הקרים .את בצק המקלונים מברישים בשמן זית, מפזרים פרג שלם או שומשום רגיל/שומשום שחור ושולחים לתנור. המקלונים נאפים בתנור (10 דקות בלבד בחום גבוה) על מעט קמח תירס המוסיף להם פריכות וגם יופי
!למעלה: המקלונים מצופים שומשום שחור בדרכם לתנור. למטה: 10 דקות אחרי, כבר מוכנים

מקלוני לחם
הכמות: 16 יחידות
:מרכיבים
:לתערובת השמרים
רבע כוס מים חמימים
כף מולסה
כפית אחת+ 3/4 כפית שמרים יבשים
:לבצק
כוס אחת מי ברז קרים
שתי כפות שמן זית
כפית אחת+ 3/4 כפית מלח דק
כ- 4 כוסות קמח לבן רגיל מנופה (560 גרם) - יתכן שתזדקקו ל- 2 כפות פחות

מעט קמח תירס צהוב

מעט שמן זית להברשת הבצק
שתי כפות פרג או שומשום לפיזור על הבצק -
תבנית אפייה שטוחה וגדולה מרופדת בנייר אפייה. לפזר קמח תירס על נייר האפייה
:אופן ההכנה
.בקערת מיקסר (או קערה לערבוב ידני) מערבבים ידנית להמסה, את רבע כוס המים החמים והמולסה
לפזר מעל הנוזל החמים את השמרים, לערבב קלות להמסה, לכסות ולהניח לתערובת לתסוס במשך 5 דקות
.להוסיף לקערה את מי הברז הקרים, שמן הזית והמלח. לערבב להמסת המלח
.להוסיף בהדרגה את הקמח, ללוש בעזרת מלוש כ- 5 דקות לקבלת בצק אחיד, חלק ולא דביק
ליצור מהבצק כדור. להתפיח מכוסה בקערה משומנת קלות להכפלת הנפח, כשעה ורבע. אני אוהבת להתפיח את הבצק בקערת המיקסר
.בזמן שהבצק תופח, לחמם תנור אפייה לחום גבוה 230 מעלות
לפזר מעט קמח תירס על משטח רידוד. להעביר את הבצק התפוח על קמח התירס, לשטח בעזרת האצבעות למלבן במידות: 30 ס"מ על 20 ס"מ
.להבריש את הבצק במעט שמן זית. לפזר על כולו את הפרג והשומשום
לחתוך את הבצק לפסים לאורכו, לקבלת 16 מקלונים. מחצית מקלונים להעביר לנייר האפייה שבתבנית במרחקים לא גדולים
לאפות מיד בתנור החם כ- 10 דקות, להזהבה טובה. אני אוהבת להפעיל את תוכנית הטורבו בדקות האפייה האחרונות
.להוציא את המקלונים מהתנור. לצנן מעט על רשת
.לאפות באופן זה את יתרת המקלונים
.מקלוני הלחם טעימים יותר בעודם טריים או לאחר חימום קל. נותרו מקלונים? הקפיאו בשקיות הקפאה


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License