05/03/2015

**גוולש צמחוני עם כופתאות : ארוחה חמה ונפלאה בסיר אחד

גולש צמחוני עם כופתאות, נהדר

מנה טעימה להפליא, מנחמת, עשירה, בריאה וצבעונית. מנה שהיא ארוחה מלאה. הטעם כמו של ארוחה בשרית משביעה, מנה שתתחבב על הקטנים והגדולים.  מומלץ להכפיל כמויות !.


מומלץ להגיש סלט ירק כפתיח ולאחר מכן מנת גולש עשירה.
זמן הכנה : כ- 45 דקות
הכמות: 4 מנות
מרכיבים:
לתבשיל:
2 כפות שמן זית
2 כפות שמן קנולה או שמן תירס
1 בצל בינוני קלוף וקצוץ גס
2-3 שיני שום קלופות וקצוצות דק
1 גזר בינוני (100 גרם) קלוף, חצוי לאורכו וחתוך גס
2 גבעולי סלרי עלים  (+מעט עלי סלרי לכופתאות ולקישוט המנה)
500 גרם תפוחי אדמה (מכל סוג), לקלוף ולחתוך לקוביות בגודל בינוני
1 כפית פפריקה מעושנת
1 קופסא (400 גרם ברוטו) עגבניות קצוצות – להשתמש בתוכן הקופסא כולל נוזלים- מומלץ להשתמש בקופסא מיבוא איטלקי
450 מ"ל ציר עוף או ציר ירקות או מי ברז
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
לכופתאות:
1/2 כוס קמח לבן מנופה (70 גרם)
1/2 כפית אבקת אפיה מנופה
1/2 כפית מלח דק
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
קורט פלפל שחור גרוס טרי – לא חובה
מעט (ככף) עלי סלרי קצוצים או עלי פטרוזיליה/שמיר טריים קצוצים דק
כ- 4 כפות מי ברז
כלים: סיר בישול בינוני (4 ליטר), קערה לערבוב הכופתאות
אופן ההכנה:

  1. לחמם את 2 סוגי השמן בסיר. להוסיף את הבצל הקצוץ, השום, גזר, סלרי וקוביות תפוחי האדמה. לבשל על להבה בינונית בבחישה תכופה 10 דקות.
  2. להוסיף את הפפריקה, לבחוש ולבשל 1-2 דקות נוספות.
  3. להוסיף את העגבניות והמיץ (מקופסת שימורי העגבניות), ציר המרק או המים, מלח ופלפל שחור גרוס טרי, להביא לרתיחה. להנמיך את הלהבה לבינונית, לכסות עם מכסה ולבשל בעדינות כ- 20 דקות.
  4. בזמן שהגולש מתבשל יש להכין את הכופתאות: בקערה בינונית לערבב את הקמח, אבקת האפייה, המלח, פלפל שחור גרוס טרי ומעט תבלין טרי ירוק לבחירה (עלי סלרי/שמיר/פטרוזיליה). להוסיף לקערה קוביות חמאה, לערבב בזריזות לקבלת תערובת פירורית גסה. להוסיף 2 כפות מהמים, לערבב מעט, להוסיף יתרת המים וללוש לבצק אחיד. ליצור מהבצק גליל עבה ולהניח על משטח מקומח קלות. לחתוך את הגליל ל- 8 פרוסות עבות, לגלגל כל חלק לכדור.
  5. בישול הכופתאות: לסדר את הכופתאות על פני הגולש המתבשל בסיר במרחקים (הן תופחות). לכסות את הסיר במכסה ולבשל כ- 15 דקות או עד שהכופתאות תופחות ומכפילות גודלן.
  6. לחלק את הגולש למנות. לסדר 2 כופתאות לכל סועד, להגיש/לאכול חם.
המנה ניתנת לאחסון במקרר וחימום מחדש גם במחבת עמוקה.
המתכון מתפרסם במקביל גם כאן.



:הכופתאות לפני הבישול 
 
 
:חלק מחומרי הגלם


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog  

No comments:

assets Creative Commons License