26/04/2015

**~~~עוגיות חמאה נפלאות~~~~

החזרה לאפיית מאפים קלאסיים, הביאה אותי במהירות לעוגיות החמאה הנפלאות הללו: ארבעה מרכיבים ללא שימוש בחומרי התפחה וערבוב ידני בקערת האמייל הלבנה שהיתה של סבתא: חיש קל קבלנו עוגיות חמאה מופלאות. הצרפתים נוהגים לקרוץ את העוגיות הללו, כפרחים קטנים מרובי עלי כותרת עדינים. לי, דגדג לנסות את חותמת הסיליקון החדשה והנהדרת שרכשתי לאחרונה (שימו לב- לא כל חותמות העוגיות שבשוק באיכות אחידה וישאירו חותם יפה בתום האפייה). העוגיות הללו הינן סיפתח נהדר לחגיגות יום ההולדת - הבלוג שלנו חוגג בימים אלו עשור להיוולדו !!- כן, בלוג האוכל הישראלי הראשון
 
 
עוגיות חמאה נהדרות שקל מאוד להכין. קחו בחשבון זמן קירור קצר של הבצק טרם אפייתו. חשוב להבריש את העוגיות בחלב לפני האפייה(ראו את העוגיה מימין עם 'חותמת הלב'), דבר המקנה להן מראה יפה ובוהק
.סוכר קל לטחון לאבקה במטחנת קפה או תבלינים חשמלית
עוגיות חמאה צרפתיות
:מרכיבים
מאה ושלושים גרם חמאה, רכה
מאה עשרים וחמישה גרם אבקת סוכר
ביצה גדולה בטמפרטורת החדר
מאתים וחמישים גרם קמח לבן רגיל, מנופה
קורט מלח
--
מעט חלב להברשת העוגיות
-
חותכן עוגיות + תבנית אפייה גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 170 מעלות
.בקערה להקרים את החמאה ואבקת הסוכר
.להוסיף את הביצה ולערבב. להוסיף קורט מלח ואת הקמח. לערבב הכול לבצק אחיד
להעביר את הבצק למשטח רידוד (משטח סיליקון) מקומח קלות. לרדד לריבוע עבה. לעטוף ולאחסן במקרר כשעה או בפריזר כרבע שעה
להוציא את הבצק מהקירור ולחצות לשני חלקים שווים. חלק אחד לעטוף ולהחזיר לקירור. את החלק השני לרדד על משטח מקומח לעובי 2-3 מ"מ
לקרוץ מהבצק עוגיות בגודל/בצורה הרצויה. להעביר את העוגיות בעדינות לנייר האפייה שבתבנית, במרחקים קטנים זו מזו
.להבריש את העוגיות במעט חלב
.לאפות את העוגיות בתנור החם עד שהן זהובות 12-14 דקות
.להוציא מהתנור ולהעביר לרשת לצינון
.להכין באותו האופן את המחצית השנייה של הבצק
.לאחסן את העוגיות בכלי אטום
:הערה
רוצים את העוגיות שלכם צרפתיות לגמרי ? קרצו אותן כפרחים קטנים, הברישו בחלב. בעזרת מזלג צרו פסים על גבי כל עוגיה, אפו כמוסבר
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

assets Creative Commons License