02 May 2015

*קונפיטורה חמוציות ותאנים - מתנה טעימה מהמטבח

חדש במטבח - קונפיטורה חמוציות ותאנים
השבוע בסבב הקניות, הכנסתי לעגלה מארז חמוציות קפואות. המארז (כ- 300 גרם) מכיל 100% חמוציות ומוכן לכל שימוש. תאנים יבשות (תוצאת טורקיה) היו כבר בבית (הודות לפיינשמקר..). ידעתי בדיוק איך אני רוצה לקבל את הקונפיטורה שלי בצבע אדום עז ובתוספת (מרומזת) של לימון הקונפיטורה היתה מוכנה מהר מאוד, טעמה נהדר
 

:קונפיטורה חמוציות - תאנים - שלבי ההכנה 
בצילום למעלה: החמוציות עדיין קפואות
:הערה
את התאנים היבשות יש להשרות לפני הבישול במים רותחים לפרק זמן קצר עד שהן תופחות, פעולה זו גם תנקה אותן אך תרככך את בשרן. קצצו אותן דק (ולא ברבעים כפי שאני השארתי אותן). את החמוציות מומלץ להפשיר מעט לפני תחילת הבישול. הבישול עם המים והסוכר ממוססים אותן כמעט לגמרי
- -
את הקונפיטורה הזו קל מאוד להכין. בניגוד להכנת ריבות/קונפיטורות אחרות בהן יש להכין את הפרי/לגלען/לקצוץ או להניח למשך מספר שעות עם סוכר, כאן המלאכה קצרה הרבה יותר. את החמוציות - קפואות או טריות, מניחים בסיר הבישול, להן מוסיפים תאנים יבשות קצוצות (קצצו אותן דק יותר ממה שאני קיצצתי), מוסיפים זסט (גרידה) של לימון, סוכר ומים ומעמידים מיד לבישול. הקונפיטורה תהיה מוכנה תוך פחות ממחצית השעה. צבעה אדום עז, מתיקותה מתונה וטעמה נפלא
-בצילומים למטה: הקונפיטורה לפני הבישול
 
 
בנוסף, את הריבה הזו אפשר להכין בכל ימות השנה, מכיון שאינה תלויה ב'פרי עונתי'. מתברר.. שגם ריבה או קונפיטורה עושים באהבה. עמדתי ובחשתי, מדדתי, שמרתי, טעמתי, בדקתי את הקונפיטורה שלי על מנת שתצא 100%מדויקת. וזה הצליח
ככה מכינים
:מערבבים את כל המרכיבים בסיר בינוני בעל תחתית עבה ומביאים לרתיחה


בתחילת הבישול הריבה דלילה מאוד. אל דאגה, הריבה תסמיך, גם צבעה יתכהה במשך הבישול. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד שהריבה מסמיכה והיא מוכנה. לקראת סוף הבישול, הורידו מעט מנוזלי הריבה לצלוחית והניחו לקירור- דבר שיסייע לכם לדעת אם הריבה כבר מוכנה 

:כאן הריבה כמעט ומוכנה
 
 
:כעבור כמחצית השעה, הריבה הסמיכה, היא מוכנה 
.בעוד הריבה חמה יש להעביר לצינצנת/ות נקיות. לצנן על השיש ולשמור במקרר עד חודש ימים
קונפיטורה חמוציות ותאנים
הכמות: כ- 450 גרם ריבה
:מרכיבים
שלוש מאות עד 340 גרם חמוציות קפואות או חמוציות טריות
שמונה תאנים יבשות, לצקת עליהן מים רותחים ולהניח עד שהן תופחות, 15-25 דקות. לסנן מהמים ולקצוץ
כוס סוכר לבן= 200 גרם
זסט או גרידה מלימון בינוני או פחות לטעם
כוס וחצי מי ברז
--
סיר בינוני 4 ליטר בעל תחתית עבה
 
:אופן ההכנה
.בסיר ועל להבה בינונית, לערבב את החמוציות, תאנים, גרידת לימון, סוכר ומים
להביא לרתיחה בבחישה תכופה. להנמיך ללהבה בינונית נמוכה ולהמשיך לבשל (לבחוש מדי פעם) 20-30 דקות עד שהריבה מסמיכה והיא מוכנה
.לצנן את הריבה דקות אחדות על השיש. להעביר לצינצת חצי ליטר או מספר צינצנות קטנות
.לשמור במקרר עד חודש
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License