04 May 2015

**עוגיות טחינה ודבש, הטעימות ביותר

!יש לי ספר אפייה חדש 
חנות ספרים קטנה ליד הים. המוכרת (חמורת הסבר) ליד הקופה. אני בחנות, מעיפה מבט מהיר למדף העליון הגבוה וגם למטה.. שם בדרך כלל אפשר למצא את אוצרות ספרי הבישול הטובים של החנות. קולטת את הספר הזה, עדיין ארוז בניילון. ניגשת.. כמו ילדה טובה למוכרת הלא חייכנית (אבל אין מלבדה בחנות) ומבקשת לעיין בספר. מעיינת בו לרגעים אחדים בפינת החנות ומגיעה מהר מאוד לקופה בכדי לשלם. כן, זה ספר יקר יחסית אך מדובר בספר אפייה אוצר של ממש
ספר אפייה חדש ומרהיב עין, עם יד טובה ומקורית (יצא לאור בפברואר 2015). הספר כולל מגוון גדול של מאפים מתוקים בעיקר לצד אחדים מלוחים, וגם כמה מאפים מסורתיים
לקינוח. כשם הספר, יש כאן תיבול מיוחד. כשהגעתי לעמוד עם מתכון עוגיות הטחינה קראתי את ההקדמה שבספר, כאן בתרגום חופשי
" בדקתי מה יקרה במידה ואשים בעוגיה אחת את כל המרכיבים שאני אוהבת .. וזה הצליח!"
אלו עוגיות הטחינה הטעימות ביותר שאכלתי! (אני אומרת). הטחינה מורגשת היטב, גם החמאה..הדבש..הוניל..גרידת הלימון..והשומשום שעוטף הכול כל כך יפה. ויתרתי הפעם על תוספת ההל. העוגיות אינן קשות מדי, לא רכות מדי וגם יציבות מספיק בכדי לארוז אותן בצינצנת מתנה. אז זה מה שעשיתי - ארזתי אותן יפה! - נ' יקירתי - הפינוק שלך בדרך
נ.ב. בקופה, המוכרת הורידה במהירות את המדבקה (עם הקוד) שעל הספר, הדביקה בפנקס הגדול שלה ואמרה כלעצמה:להזמין

העוגיות הללו קלות להכנה מאין כמותן. מערבבים את המרכיבים (טעימים אחד אחד), מגלגלים לכדורים, טובלים בשומשום, משטחים מעט ואופים דקות ספורות בתנור החם. כמעט התפתתי לאכול מהבצק הריחני לפני האפייה (אין בבצק כלל ביצים). הכנתי מחצית הכמות, ממליצה לכם בחום להכין את הכמות המלאה המצוינת כאן
: הערות
.את ערבוב הקמח וחתיכות החמאה הקרה עשיתי במעבד מזון קטן
.השתמשו במרכיבים האיכותיים ביותר שתוכלו למצא
עוגיות טחינה, דבש ושומשום
הכמות : 40 עוגיות
:מרכיבים
שלוש מאות גרם קמח לבן רגיל, מנופה
מאה וחמישים גרם חמאה (קרה) - לחתוך לקוביות
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
קורט מלח
חצי כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
חצי כפית הל טחון - אופציונלי
מאתיים (200) גרם טחינה גולמית
חמישים (50) גרם דבש נוזלי
גרידה מלימון
כפית תמצית וניל

:לגלגול העוגיות
חמישים (50) גרם שומשום

תבנית אפייה גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה או 2 תבניות במידה ולא אופים באותה התבנית
:אופן ההכנה
.מחממים תנור אפייה לחום בינוני 170 מעלות
.מערבבים בקערה בינונית את הקמח והחמאה לקבלת תערובת פירורית אחידה
.מוסיפים את הסוכר, מלח, אבקת סודה לשתייה וההל - במידה ומשתמשים בו
.בקערית נפרדת בוחשים את הטחינה עם הדבש, גרידת לימון ותמצית וניל
יוצקים את תערובת הטחינה, בהדרגתיות לתערובת הקמח, לבחוש (ידנית- בכף או בעזרת היד) לקבלת בצק אחיד ולח
בעזרת כפית ליצור 40 כדורים שווים. יוצקים את השומשום לקערה. מגלגלים כל כדור בנפרד בשומשום
.משטחים מעט את כדורי הבצק ומניחים על נייר האפייה שבתבנית במרחקים של 5 ס"מ זה מזה
אופים את העוגיות 10-12 דקות עד שהן זהובות היטב. משאירים דקה בתבנית ואז מעבירים לרשת לצינון מוחלט
.לאחסן את העוגיות בצינצנת אטומה
:מקור המתכון הנפלא בספר האפייה

Sesame & Spice: Baking from the East End to the Middle East

:המחברת
                                                                                            Anne Shooter

:בצילום: עוגיות הטחינה לפני האפייה
- ומה אפיתי עוד השבוע ? - בצילום למטה- עוגיות שוקו פיסטוק (לא מספר זה). המתכון עבורן, אולי ברשומה אחרת

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License