18/06/2015

**עוגת תמרים ותפוחים מיוחדת במינה

תמרים - תפוחים - קינמון
עוגת התמרים והתפוחים הזו מככבת במטבחנו הקט זה השבוע השני. היום, כשהודעתי לנוגית האהובה (שם בדוי, אך היא תזהה את עצמה) שהכנתי שוב את העוגה והיא תקבל ממנה (הרבה) בקרוב...היא שאלה אם יש גם מתכון. אז לכבודתך יקירתי, הנה מתכון העוגה
העוגה לפני האפייה
המתכון המקורי לעוגה פורסם במיני חוברת של הבי בי סי גוד פוד מחודש דצמבר 2014. החוברת עשירה במתכוני 'קומפורט פוד' מנחמים ומפנקים, הן מלוחים וגם הרבה מתוקים. ערכתי במתכון מעט שינויים. ניסיתי את העוגה עם תפוחי עץ ירוקים וגם אדומי קליפה (כמקור), לטעמי, האדומים יפים יותר לאחר האפייה (לא קולפים את התפוחים) אך הטועמים אהבו גם את הירוקים. שמתי בעוגה שלי סוכר דמררה זהוב לצד סוכר חום כהה. כל שילוב של סוכרים חומים יתאים. את הקמח התופח המרתי בקמח רגיל עם כמות מדודה של אבקת אפייה. על ציפוי הטופי.. ויתרתי וקישטתי באבקת סוכר
העוגה קלה להכנה וניתן להכינה בקערה אחת ללא צורך בהפעלת מיקסר (מלבד מחית התמרים בחלב). זה מה שאם צריכים בימים החמים הללו , עוגה מנחמת ומשקה קר ליד
עוגת תמרים ותפוחים
:מרכיבים
מאתיים גרם תמרים (אני השתמשתי בתמרים מזן מג'הול), להסיר חרצנים ולקצוץ גס
מאתיים מ"ל חלב
מאתים וחמישים (250) גרם חמאה, רכה
מאתיים שמונים (280) גרם קמח תופח מנופה או 280 גרם קמח רגיל מעורב בכפית וחצי אבקת אפייה מנופה
חצי כפית נוספת אבקת אפייה, מנופה. סה"כ כמות אבקת האפייה בעוגה = 2 כפיות מדידה
מאה גרם סוכר חום כהה
מאה גרם סוכר דמררה זהוב או 200 גרם סוכר סה"כ מסוג אחד - או חום כהה או דמררה
ארבע ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
קינמון לפי הטעם (חצי עד כפית) או תערובת של תבלינים (ציפורן, קינמון, פלפל אנגלי)- כמות התבלין לפי הטעם בין חצי כפית ל-כף
שתי כפיות תמצית וניל איכותית
(שניים - שלושה תפוחי עץ אדומי קליפה רחוצים ויבשים- לא לקלוף (או תפוחים ירוקי קליפה
מעט מיץ לימון סחוט טרי
-
אבקת סוכר לקישוט
תבנית מלבנית בגודל 20 ס"מ על 30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה

:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
בקלחת או סיר קטן לשים את התמרים הקצוצים והחלב. להביא לרתיחה, לכבות את הלהבה . להניח על השיש לרבע שעה
.להעביר את התמרים והחלב למעבד מזון, לעבד למחית חלקה ולהעביר לקערה בינונית
להוסיף לקערה עם מחית התמרים את החמאה, קמח, אבקת אפייה, סוכר חום (או 2 סוגי סוכר), ביצים, תבלין (או רק קינמון) ווניל
.לערבב את מרכיבי העוגה לתערובת חלקה. להימנע מערבוב יתר
.לחתוך את תפוחי העץ הלא קלופים לרבעים, להרחיק גלעינים ולפרוס דק
.להעביר את פרוסות התפוחים לקערה, לבזוק מיץ לימון ולערבב קלות
.לצקת את תערובת העוגה לתבנית האפייה וליישר
.לסדר את פרוסות התפוחים על העוגה בשלוש שורות לאורך
לאפות בתנור החם עד שהעוגה מוכנה (ותפוחי העץ רכים) וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש כ 45-50 דקות
להעביר את התבנית לרשת לצינון. אפשר לבזוק על העוגה בעודה חמימה אבקת סוכר מנופה. אני אוהבת לבזוק רק בין מעברי התפוחים
.לחתוך את העוגה לריבועים או מלבנים ולהגיש

?איך לשמור את העוגה
בקיץ- יממה בחוץ ובהמשך במקרר, להגיש בטמפרטורת החדר. בפריזר: העוגה החתוכה לריבועים או מלבנים תישמר כחודשיים בשקית רוכסן או בקופסא
 

:מהדורת הקיץ של מגזין סוויט פאול, כעת לדפדוף חופשי


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

assets Creative Commons License