22/06/2015

*מתכון לריבת משמש ווניל


ריבת משמש קלת הכנה - בוחרים קילו משמשים יפים, חוצים אותם, מגלענים וקוצצים גס. מערבבים עם הסוכר, מקל הוניל ומיץ מלימון עסיסי .כעת, מעמידים את הסיר לבישול
כשעה לאחר מכן, נקבל ריבה טעימה, חלקה (כמעט לגמרי), מנוקדת בגרגירי וניל. את מרבית צינצנות הריבה שהכנתי, אני מוסרת כבר השבוע מתנה

.הריבה מופחתת סוכר ותישמר במקרר מספר חודשים
.הערה: בצילומים הריבה עדיין חמה, הריבה תסמיך מעט לאחר הקירור
:ותמונות משלבי ההכנה 


 
ריבת משמש ווניל
:מרכיבים
תשע מאות גרם עד קילו משמשים טריים - המשקל כולל גלעינים, לרחוץ וליבש
שבע מאות עד 800 גרם סוכר לבן
חצי מקל (או רבע מקל) וניל חצוי לאורכו חתוך ל- 4 חלקים
מיץ מלימון בינוני

:אופן ההכנה
.לחצות את המשמשים, להרחיק גלעינים ולקצוץ גס, לשים בתוך סיר 4 ליטר בעל תחתית עבה
.לפזר מעל את כל כמות הסוכר, לערבב מעט בעדינות
.להוסיף לסיר את הוניל ומיץ הלימון, לערבב ולהעמיד על האש
.להביא לרתיחה על להבה בינונית נמוכה, לבחוש לעיתים קרובות להמסת הסוכר
להמשיך לבשל (ללא מכסה) על להבה בינונית נמוכה, לבחוש מדי פעם עד שכמעט כל המשמשים נמסים לסירופ שבסיר והריבה מסמיכה
.להוציא את פיסות מקלות הוניל. להעביר לצינצנות מעוקרות
.לאחר צינון קל על שיש המטבח, לאחסן במקרר


 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

assets Creative Commons License