14 September 2015

**להיט חדש במטבח- מקלוני לחם רכים בטעם שום ותבלינים

!שנה טובה קוראים יקרים  
.שתהיה זו שנה נהדרת לכולנו - שנה בריאה, מאושרת, עשירה בבשורות טובות וטעמים חדשים
.את הרשומה החגיגית הזו, ברצוני להקדיש לאופה צעירה ומוכשרת עד מאוד, הבת האמצעית היפה והמתוקה של אחותי
הנערה החלה בחודשים האחרונים לאפות. היא מגלה עניין, כשרון טבעי ורצון גדול להצליח וללמוד. היא מציבה לעצמה אתגרים (בחיים ובאפייה), גם מורכבים ונרתמת למשימה. לשמחתי הרבה, היא מתייעצת, ומנסה בהצלחה מתכונים שאכלה ואהבה מהבלוג שלי ומספרי בישול ואפייה שאני מעבירה לה ויש לה בבית. אתמול קינחנו את ארוחת החג בעוגת שזיפים נהדרת שהיא אפתה - לא צילמנו (היינו רעבים למתוק..), אך האמינו לי - העוגה היתה דוגמנית מושלמת וטעימה


את מקלוני הלחם האלו, טעמה יקירתי הצעירה ואהבה. היא ביקשה שאקדיש לה רשומות בבלוג שלי ובכלל, שאעביר לה מתכונים "להיטים", כי היא נחושה להכין - אפייה וגם מנות אוכל טעימות. הנה יקירתי, דודה.. מבטיחה ומקיימת, וגאה בך מאוד, תהני 
.!מקלוני הלחם הללו קלים מאוד להכנה. בתום האפייה הם רכים מאוד וריחם - שום ותבלינים, רוצו להכין
 !כמה שאני אוהבת לחמים, כמובן שגם להכינם
 
מקלוני לחם רכים בטעם שום
הכמות: 12 מקלונים
:מרכיבים לבצק
כוס מים חמימים = 250 מ"ל
כפית וחצי (6 גרם) שמרים יבשים
שתי כפות סוכר לבן
ארבעים גרם חמאה מומסת חמה
כפית וחצי מלח דק
שלוש כוסות (420 גרם) קמח מיוחד לאפיית לחם

:מרכיבים לציפוי
ארבעים גרם חמאה מומסת
חצי כפית מלח דק
חצי כפית אבקת שום או חצי כפית תערובת תיבול ללא מלח (מקורמיק) המכילה שום ועשבי תיבול

:אופן ההכנה
.שימו את כל מרכיבי הבצק (מלבד המים) בקערת מיקסר. התקינו את המלוש ללישת בצק
.זלפו פנימה לקערה בהדרגה את כוס המים החמימים. לושו לבצק אחיד ורך במשך 6-7 דקות
.הניחו את הבצק לתפיחה עד הכפלת נפחו, למשך כשעה וחצי
.העבירו את הבצק למשטח רידוד, חלקו ל- 12 חלקים שווים, גלגלו לכדורים
.גלגלו כל כדור בצק לגליל באורך 17.5 ס"מ
.הניחו את כל גלילי הבצק במרחקים על נייר אפייה שהונח בתבנית אפייה גדולה
.הניחו לתפיחה, מכוסה עד להכפלת הנפח, משך כשעה
:אפייה
.כחצי שעה לפני תום תפיחת מקלוני הלחם, חממו תנור אפייה לחום גבוה 200 מעלות
.אפו את המקלונים כ- 12 דקות במרכז התנור עד שהם מזהיבים/משחימים היטב
.בזמן האפייה, המיסו את החמאה (בחומרי הציפוי). הוסיפו לחמאה מלח ותיבול
.הוציאו את מקלוני הלחם מהתנור, בעודם לוהטים ומונחים על נייר האפייה, הברישו בחומרי הציפוי
.להגיש מיד
--
נשארו לכם מקלוני לחם ? - הקפיאו בשקית רכוסה למשך מספר שבועות.לפני ההגשה, חממו היטב בחום בינוני


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog  

1 comment:

יהודית said...

אוהבת את הבלוג שלך. אחד הטעימים והיפים בהם נתקלתי. תודה

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License